קדירת בשר בסגנון פרסי
לכבוד החג השפית איילת לטוביץ' במתכון למנה מנצחת של קדירת בשר ראש בסגנון פרסי עם שעועית, דבש והרבה שום
מצרכים
- 3.5 ק"ג לחי בקר (כולל השומן)
- 1 ק"ג שעועית אדומה, שהושרתה לילה בהרבה מים קרים
- 3 ראשי שום מפורקים לשיניים קלופות ושלמות
- צרור תימין נאה
- 1 כוס דבש משובח
- פלפל שחור בנדיבות
- מים
- מלח
אופן ההכנה
- 1. מניחים בסיר את השעועית ומעליה את נתחי הבשר, השום, התימין והדבש.
- 2. יוצקים מים קרים עד כיסוי וקצת מעבר ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף והלכלוך בעזרת כף.
- 3. מתבלים בפלפל שחור, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה, עד שהשעועית מתרככת.
- 4. מוסיפים לסיר מלח (טועמים את הנוזלים כדי לוודא ששמתם מספיק) וממשיכים לבשל מכוסה על אש קטנה כ-4 שעות נוספות. זהו. גן עדן.
- 5. ניתן להגיש עם רימונים טריים מעל, בבית של איילת, אוכלים את השעועית עם דבש, ואת הראש בנפרד.