וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ולא לזנב: קדירת בשר ראש פרסית חגיגית

26.8.2018 / 10:50

קדירת בשר ראש בסגנון פרסי עם שעועית, דבש והרבה שום, מנה מנצחת לשולחן החג שלכם

תבשיל ראש עם שעועית ודבש של אילת לטוביץ'. דרור עינב
אחד המטבחים העשירים שהגיעו לארץ. קדירת בשר ראש עם שעועית, דבש ושום/דרור עינב

המטבח הפרסי, אותו זוכרת השפית איילת לטוביץ' מבית סבתה, הוא אחד המטבחים העשירים והמעניינים שהגיעו לארץ עם העולים החדשים. בחג הקרוב אנחנו ממליצים לכם לאמץ את המתכון שלה לקדירת בשר ראש עם שעועית והרבה שום. בביתה של לטוביץ', את השעועית שהתבשלה שעות עם הבשר נהוג להגיש עם דבש ואת בשר הראש לאכול בנפרד.

העבודה שדורשת במתכון את המאמץ הרב ביותר היא קילוף שיני השום. מעבר לזה מדובר בסוג המנות של שגר ושכח. אחרי שערימת שיני השום כבר מוכנה, הכל נכנס לסיר ומתבשל על אש קטנה כ-5 שעות. הבשר נימוח והטעם גן עדן. אין בעיה להכין את התבשיל מראש ורק לחמם לפני הסעודה.

מתכוני בשר לראש השנה של השף מתן אברהמס
כל המתכונים לראש השנה

קדירת בשר ראש בסגנון פרסי

מתכון מאת: איילת לטוביץ', מערכת וואלה אוכל

20 דקות עבודה,חמש שעות סה"כ,קל להכנה,12 סועדים
תבשיל ראש עם שעועית ודבש של אילת לטוביץ'. דרור עינב
תבשיל ראש עם שעועית ודבש של אילת לטוביץ'

מצרכים למתכון

    • ½3 קילוגרמיםלחי בקר (כולל השומן)
    • ק״גשעועית אדומה שהושרתה לילה בהרבה מים קרים
    • 3ראשי שום מפורקים לשיניים קלופות ושלמות
    • צרורטימין נאה
    • כוסדבש משובח
    • פלפל שחור בנדיבות
    • מים
    • מלח

אופן ההכנה

איך מכינים קדירת בשר ראש בסגנון פרסי?

  • 1
    מניחים בסיר את השעועית ומעליה את נתחי הבשר, השום, הטימין והדבש.
  • 2
    יוצקים מים קרים עד כיסוי וקצת מעבר ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף והלכלוך בעזרת כף.
  • 3
    מתבלים בפלפל שחור, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה, עד שהשעועית מתרככת.
  • 4
    מוסיפים לסיר מלח (טועמים את הנוזלים כדי לוודא ששמתם מספיק) וממשיכים לבשל מכוסה על אש קטנה כ-4 שעות נוספות. זהו. גן עדן.
  • 5
    ניתן להגיש עם רימונים טריים מעל. בבית של איילת, אוכלים את השעועית עם דבש, ואת הראש בנפרד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully