קדירת בשר בסגנון פרסי
לכבוד החג השפית איילת לטוביץ' במתכון למנה מנצחת של קדירת בשר ראש בסגנון פרסי עם שעועית, דבש והרבה שום
תבשיל ראש עם שעועית ודבש של אילת לטוביץ' (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- 3.5 ק"ג לחי בקר (כולל השומן)
- 1 ק"ג שעועית אדומה, שהושרתה לילה בהרבה מים קרים
- 3 ראשי שום מפורקים לשיניים קלופות ושלמות
- צרור תימין נאה
- 1 כוס דבש משובח
- פלפל שחור בנדיבות
- מים
- מלח
- 1. מניחים בסיר את השעועית ומעליה את נתחי הבשר, השום, התימין והדבש.
- 2. יוצקים מים קרים עד כיסוי וקצת מעבר ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף והלכלוך בעזרת כף.
- 3. מתבלים בפלפל שחור, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה, עד שהשעועית מתרככת.
- 4. מוסיפים לסיר מלח (טועמים את הנוזלים כדי לוודא ששמתם מספיק) וממשיכים לבשל מכוסה על אש קטנה כ-4 שעות נוספות. זהו. גן עדן.
- 5. ניתן להגיש עם רימונים טריים מעל, בבית של איילת, אוכלים את השעועית עם דבש, ואת הראש בנפרד.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה