קדירת בשר בקר
עגבניות, שום ופלפל חריף הם תמיד התחלה טובה למנה, עכשיו תוסיפו להם נתחי בקר ובשלו על אש קטנה לפחות שעתיים עד שהבשר נימוח וקבלו קדירת בשר בקר בריח משכר
כתף בקר ברוטב ים תיכוני אדום (צילום: צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: יעל מגן)
מחשבון המרות
- רבע כוס שמן זית
- 1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 6 שיני שום קלופות ופרוסות
- 1 קילו נתח כתף פרוס, או חתוך לקוביות בינוניות
- 7 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כף כמון
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח
- 1 כף גדושה פפריקה
- 5 כוסות מים
- לסוף הבישול:
- חצי כוס כוסברה
- 1. בסיר עמוק מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל, והשום תוך ערבוב, כ- 3 דקות.
- 2.מוסיפים לסיר את נתחי הבשר ומטגנים אותם מכל הצדדים.
- 3.מוסיפים את העגבניות ומערבבים היטב.
- 4. יוצקים מעל תכולת הסיר את המים ומביאים לרתיחה.
- 5. מעבירים את הסיר לאש קטנה, סוגרים במכסה ומבשלים כשעתיים על אש קטנה או עד שהבשר רך. אם יש צורך מוסיפים מים במהלך הבישול.
- 6. בסוף הבישול מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, סוגרים ומבשלים 5 דקות נוספות.
- 7. מומלץ להגיש ליד אורז.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה