מתכונים חמים

עוגיות שיבולת שועל

מירב שיינר-דנצ'נקו במתכון לעוגיות שיבולת שועל עם קמח מלא וסובין, פריכות מבחוץ ונימוכות מבפנים

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות עבודה

  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 25 יחידות

  • תבנית 12 שקעים

עוגיות שיבולת שועל

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק:
  • 120 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום דחוס
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן
  • 1 ביצה גדולה (L)
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח
  • 160 גרם (1/2 1 כוסות) פתיתי שיבולת שועל
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • לקישוט:
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית שמן צמחי

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכרים עד לקבלת קרם משחתי.
  • 2. מוסיפים את הביצה ומחליפים לבלון הקצפה. מקציפים 1-2 דקות עד שמתקבלת עיסה קרמית ותפוחה במקצת בצבע 'מוקה'.
  • 3. מחליפים שוב לוו גיטרה. בקערה בינונית מערבבים היטב את שאר המרכיבים (היבשים) ומוסיפים בשתי פעימות לקערת המיקסר. מערבלים עד שהתערובת אחידה. לעיתים יש צורך להשתמש במרית על מנת למעוך את העיסה לכדי איחוד מייטבי.
  • 4. מעבירים למקרר ל-15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות אפייה.
  • 5. בעזרת כפית קורצים חומר מהתערובת ומכדררים. מניחים על גבי נייר האפייה ומשטחים עד לעובי של 5 מ"מ, ניתן בעזרת מזלג טבול במעט מים (יש לשמור על מרחק של 2 ס"מ לפחות בין העוגיות מאחר והן מתרחבות מעט באפייה).
  • 6. מכניסים לתנור חם ואופים 11 דקות עד שהעוגיות מקבלות צבע חום בהיר וזהוב.
  • 7. מוציאים מהתנור ומעבירים מיד על גבי רשת צינון בזהירות רבה. מומלץ להשתמש בפלטה קטנה או במזלג.
  • 8. לאחר שהעוגיות הצטננו (20-30 דקות) מזלפים פסים דקים של שוקולד מומס. ניתן לזלף סמוך להגשה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully