פנה קוטה יוגורט לימונית

מה קורה לטעם ולמרקם כשמנסים להכין פנה קוטה מיוגורט, וחותכים את אחוזי השומן צנחו בחצי? לדעתה של אורלי פלאי-ברונשטיין, לא רק שהטעם לא נפגע, הוא משתפר.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
פנקוטה לשבועות. נמרוד סונדרס
פנקוטה לשבועות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
  • 3/4-2/3 כוס (130-150 גרם) סוכר
  • מקל וניל חצוי לאורכו
  • 14 גרם (1 שקית) ג'לטין
  • 180 מ"ל (2/3 כוס) חלב
  • 240 מ"ל (1 כוס) יוגורט (כבשים, עיזים או בקר)
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

אופן ההכנה

  • 1. מפזרים את הג'לטין על פני החלב וממתינים רבע שעה עד שהגרגרים סופגים את החלב ותופחים.
  • 2. בינתיים מחממים את השמנת עם סוכר ומקל וניל עד שהסוכר נמס, המקל מתרכך ואפשר לנקות ממנו את הגרגרים ישירות לתוך השמנת.
  • 3. מחממים את תערובת החלב והג'לטין 15 שניות במיקרו להמסה.
  • 4. מערבבים את תערובת הג'לטין עם השמנת. מערבבים את היוגורט בהדרגה פנימה, מתבלים בחצי מכמות קליפת הלימון (את השאר שומרים להגשה).
  • 5. יוצקים את התערובת לכלים אישיים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות או עד להתייצבות.
  • 6. מגישים קר מאוד עם נענע ולימונצ'לו. אפשר לחלץ על ידי טבילת הכלי במים חמים ולהפוך לצלחת הגשה.
  • 7. גיוונים: מוסיפים לתערובת השמנת 3 כפות פרג שלם. מוסיפים לתערובת קליפת תפוז במקום לימון. יוצקים על הפנה קוטה דבש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully