פנה קוטה יוגורט לימונית
מה קורה לטעם ולמרקם כשמנסים להכין פנה קוטה מיוגורט, וחותכים את אחוזי השומן צנחו בחצי? לדעתה של אורלי פלאי-ברונשטיין, לא רק שהטעם לא נפגע, הוא משתפר.
מצרכים
- ל-6 מנות:
- 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
- 3/4-2/3 כוס (130-150 גרם) סוכר
- מקל וניל חצוי לאורכו
- 14 גרם (1 שקית) ג'לטין
- 180 מ"ל (2/3 כוס) חלב
- 240 מ"ל (1 כוס) יוגורט (כבשים, עיזים או בקר)
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
אופן ההכנה
- 1. מפזרים את הג'לטין על פני החלב וממתינים רבע שעה עד שהגרגרים סופגים את החלב ותופחים.
- 2. בינתיים מחממים את השמנת עם סוכר ומקל וניל עד שהסוכר נמס, המקל מתרכך ואפשר לנקות ממנו את הגרגרים ישירות לתוך השמנת.
- 3. מחממים את תערובת החלב והג'לטין 15 שניות במיקרו להמסה.
- 4. מערבבים את תערובת הג'לטין עם השמנת. מערבבים את היוגורט בהדרגה פנימה, מתבלים בחצי מכמות קליפת הלימון (את השאר שומרים להגשה).
- 5. יוצקים את התערובת לכלים אישיים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות או עד להתייצבות.
- 6. מגישים קר מאוד עם נענע ולימונצ'לו. אפשר לחלץ על ידי טבילת הכלי במים חמים ולהפוך לצלחת הגשה.
- 7. גיוונים: מוסיפים לתערובת השמנת 3 כפות פרג שלם. מוסיפים לתערובת קליפת תפוז במקום לימון. יוצקים על הפנה קוטה דבש.