- מכינים את הבצק בשני שלבים:
- יום א': הכנת הבצק והחדרת החמאה.
- יום ב': פתיחת בצק, הכנסת מילוי השוקולד, גלגול ואפייה.
-
- ראש עיסה:
- 1. מכניסים לתוך קערה שקופה את השמרים, כף אחת מכמות הסוכר, 2 כפות מכמות הקמח ו- 100 מ"ל מים פושרים. מערבבים ומכסים בניילון נצמד למשך 15-20 דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
-
- 2. לקערת המיקסר עם וו לישה (גיטרה) מכניסים את יתרת הקמח, הסוכר וכל שאר המרכיבים: סוכר וניל, גרידת לימון, 2 ביצים, שמן, תמצית וניל, מים, ואת ראש העיסה שתסס.
- הערה: מתעכבים בהכנסת המלח, כי מלח מעכב את פעילות השמרים. תחילה מערבבים, בהילוך איטי, את כל החומרים, עד לקבלת בצק אחיד, ורק אז מוסיפים לבצק את המלח. מערבבים עוד כשתי דקות בהילוך איטי.
-
- 3. לשים את הבצק כ-7-8 דקות, עד שמגיעים למרקם אחיד ולא דביק. מכסים בניילון נצמד מתפיחים כשעה במקרר. הבצק צריך להכפיל את נפחו.
-
- 4. לאחר שעה מרדדים למלבן בעובי של 3 ס"מ, ומורחים את החמאה הרכה, בעזרת קלף או מרית, על חצי מכמות הבצק. מקפלים את החצי ללא החמאה על הבצק עם החמאה, מסובבים לרוחב ומרדדים שוב, למלבן בעובי 3 ס"מ. מקפלים את הבצק ל"ספר" של 3 דפים (שליש על שליש).
-
- 5. מכניסים את הבצק לקערה גדולה יחסית, מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למנוחה בקירור, עד למחרת. במהלך הלילה, הבצק מכפיל את נפחו.
-
- טיפים לשלב הבצק:
- * מקמחים את משטח העבודה כמה שפחות, על מנת לא "להכביד" על הבצק. אם הבצק אלסטי מאוד, פשוט נותנים לו לנוח עוד כמה דקות.
- * החמאה צריכה להיות פחות או יותר באותה טמפרטורה של הבצק, לכן מומלץ להוציא אותו מקירור הרבה לפני שלב הקיפול.
-
- 6. מורחים את מילוי השוקולד על הבצק:
- מרדדים הבצק למלבן בעובי של 3 ס"מ, ומורחים את המילוי על חצי מכמות הבצק, בעזרת קלף או מרית. מפזרים את השוקולד הקצוץ, מכסים עם החצי השני של הבצק, מסובבים לרוחב, ומרדדים לעובי של 5 מ"מ. שומרים שהבצק יהיה בצורת מלבן צר וארוך, חותכים למשולשים באורך 6 ס"מ, ומגלגלים כל אחד לצורת רוגלך.
-
- מכניסים לתנור:
- 1. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-
- 2. מסדרים על מגש עם רווחים, ומניחים לבצק לתפוח באזור חמים, כ-60 דקות, עד שהרוגלך מכפילים את נפחם. מורחים על הרוגלך בעדינות ביצה, ומכניסים לאפייה 12-15 דקות.
-
- 3. בסיום האפייה אפשר למרוח מעט סירופ סוכר על הרוגלך (1/2 כוס מים חמים + 3 כפות סוכר + תפוז סחוט).
-
- המלצות:
- * למתכון פרווה, אפשר להחליף החמאה במחמאה.
- * ניתן להכין בצק מקופל, להכניס למקפיא ולהשתמש בעת הצורך. לפני השימוש יש להפשיר במשך לילה במקרר.