מתכונים חמים

בראוניס מסקרפונה אמרנה

בראוניז שוקולד, גבינה ודובדבנים

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

בראוניז גבינה ושוקולד (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית או רינג מרובע 20x30 מרופד בנייר אפיה עד מעבר לגובה התבנית. יש לשמן אותה קלות בתחתית (אפשר עם תרסיס)
  • לשכבת הבראוניז
  • 200 גר? שוקולד מריר באיכות גבוהה
  • 200 גר? חמאה (חבילה גדולה)
  • 250 גר? סוכר (כוס ורבע)
  • 3 ביצים גדולות
  • 120 גר? קמח (כוס פחות 2 כפות)
  • קורט מלח
  • לשכבת הגבינה
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 2 ביצים גדולות
  • 400 גר? גבינת מסקרפונה
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתי
  • 120 גר? דובדבני אמרנה/ טריים מגולענים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. לשכבת הבראוניז: ממיסים את השוקולד על בן-מארי.
  • 2. בקערת מיקסר מרככים את החמאה ו-250 גר? סוכר.
  • 3. כשהמסה בהירה מוסיפים 3 ביצים שלמות בהדרגה, כאשר לאחר כל ביצה שנוספה מערבבים להטמעה. מקציפים למסה תפוחה ובהירה.
  • 4. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה תוך הוספת השוקולד המומס (שהתקרר קצת בינתיים).
  • 5. מפסיקים את פעולת המיקסר ומקפלים פנימה את הקמח והמלח. חשוב לא להפריז בערבוב ולשמור על תנועות קיפול עדינות לקבלת תערובת אוורירית.
  • 6. משטחים 3/4 מכמות התערובת על התבנית.
  • 7. לשכבת הגבינה: לתוך קערת מיקסר מכניסים את גבינת המסקרפונה ו-150 גרם הסוכר הנותר ומרככים היטב.
  • 8. מוסיפים את 2 הביצים שנותרו יחד עם הווניל וממשיכים לערבל קלות עד לקבלת מסה הומוגנית וחלקה.
  • 9. יוצקים את בלילת הגבינה על שכבת השוקולד. אל חשש - הבלילה נוזלית והיא לא תחדור את שכבת השוקולד המוצקה.
  • 10. לשכבה העליונה: את יתרת מסת השוקולד מכניסים לשק זילוף ומזלפים נקודות ביד חופשית מעל בלילת הגבינה. למי שאין שק זילוף ניתן להשתמש במזלג קטן שנטבל בתערובת בכמויות קטנות ולהניח בעדינות נגיעות של מסת שוקולד מעל בלילת הגבינה.
  • 11. מפזרים במרחקים שווים את הדובדבנים כך שכל חתיכה תרוויח אחד לפחות. בעזרת קיסם שקצהו מעט רטוב עוברים מעל נקודות מסת השוקולד ויוצרים מעין ?נוצות?. פעולה זו מיועדת גם כדי להשוות מראה של שיש מלמעלה אך גם כדי שנקודות מסת השוקולד הכבדות לא ישקעו פנימה.
  • 12. אופים כ-40 -45 דקות במרכז תנור שחומם מראש ל-170 מעלות. בתום האפייה מצננים היטב בתוך התבנית כשהיא מונחת על רשת צינון. מכניסים למקרר למנוחה של 3 שעות לפחות (מוטב ללילה) ורק אז מתנפלים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully