מתכונים חמים

מתכון בסיס לאורז פילאף

הבסיס לכל תבשיל פילאף טוב הוא האורז. אורלי פלאי-בורנשטיין מסבירה איך לעשות את זה כמו שצריך, ככה שאפילו המנה העיקרית תקנא.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

אורז לבן (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל-4-2 מנות:
  • 2 כפות שמן או חמאה
  • 1 כוס אורז
  • 11/2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כפית מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן שיש לו מכסה תואם מחממים שמן או חמאה.
  • 2. מוסיפים אורז ומטגנים את הגרגרים תוך כדי בחישה בכף עץ עד שהם מלבינים.
  • 3. יוצקים מים רותחים, מערבבים ומחזירים לרתיחה. מוסיפים מלח, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 18 דקות.
  • 4. פותחים את הסיר ובודקים את מצב הנוזלים ואת מידת הריכוך.
  • 5. מגישים את אורז הפילאף לצד מנה עיקרית.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully