פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת גבינה פירורים

      קשה עד בלתי אפשרי להכריע איזו עוגה טעימה יותר - עוגת גבינה אפויה או עוגת גבינה פירורים קרה, אך העוגה הבאה מהווה טיעון מוחץ לטובת מחנה עוגות הגבינה הלא-אפויות.

      5 מדרגים / 3.33 כוכבים

      עוגת גבינה פירורים של חמדה (אפיק גבאי)
      עוגת גבינה פירורים של חמדה (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לבצק (בסיס העוגה + פירורים):
      • 120 גרם חמאה
      • 190 גרם קמח לבן
      • 5 גרם אבקת אפייה (כפית)
      • 50 גרם סוכר לבן
      • 1 ביצה בגודל M
      • למסת הגבינה:
      • 500 מ"ל שמנת מתוקה (38 אחוז שומן)
      • 130 גרם סוכר לבן
      • 40 גרם אינסטנט פודינג
      • 500 גרם גבינה לבנה 9%
      • 250 גרם גבינת מסקרפונה

      אופן ההכנה

      • 1. במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים חמאה וסוכר במהירות בינונית עד שנוצר קרם חלק.
      • 2. מוסיפים את הביצה בשלמותה, וממשיכה לערבל עוד כדקה.
      • מוסיפים את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה וסוכר), וממשיכים לערבל למשך דקה נוספת עד שמתקבל בצק. הבצק המתקבל הוא סוג של בצק פריך, אך פחות עדין מבצקים פריכים אחרים ולכן אין לחשוש ממנו. עם זאת, חשוב לא לשחק איתו יתר על המידה כי אחרת הפריכות שלו תפגע.
      • 3. מחלקים את הבצק לשניים: 250 גרם ו-150 גרם. החלק הגדול יותר משמש כבסיס העוגה, ומשטחים אותו בתוך רינג על גבי נייר אפייה או תבנית עוגה (מתקבל עובי של כ-1 ס"מ). במידה ויש מקום על תבנית האפייה, משטחים עליה גם את החלק השני של הבצק לעובי של 1 ס"מ (על גבי נייר אפייה). במידה ואין מקום, עושים זאת על תבנית נפרדת ואופים בנפרד (אין לאפות את שתי התבניות במקביל).
      • 4. אופים בחום של 170 מעלות כ-15 דקות או עד שהבצק מזהיב. מוציאים מן התנור, ומצננים כשעה.
      • 5. בינתיים מכינים את מסת הגבינה: במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים שמנת (38% אחוז שומן, ולא פחות), סוכר ואינסטנט פודינג עד שכל התערובת מתייצבת.
      • 6. מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה הלבנה וגבינת המסקרפונה. חשוב להשתמש בגבינה 9% ולא פחות מאחר ובגבינה זו יש מלח אשר מעניק את החידוד לטעם. מוסיפים לתערובת את המסה מהמיקסר, ומערבבים הכל יחד. דגש: מאחר ומסת הגבינה אינה עוברת אפייה אלא רק ייצוב במקרר, חשוב לא להפחית באחוזי השומן של המרכיבים השונים אשר מסייעים לתהליך.
      • 7. מרכיבים את העוגה: במידה ויש ברשותכם שקף, מניחים אותו מסביב לבסיס העוגה. יוצקים את מסת הגבינה על בסיס העוגה, ומשטחים. אם אין שקף, יוצקים כרגיל את המסה על הבסיס. היתרון של השקף הוא האפשרות להשאיר את העוגה, לאחר שהיא מתייצבת, ללא התבנית או הרינג, וכך קל יותר גם לפרוס אותה.
      • 8. בעזרת מזלג, מפוררים את הבצק האפוי שאפינו בצד, ומפזרים באופן שווה על הגבינה. יש לקרר לפחות 12 שעות לפני ההגשה על מנת שהעוגה תתייצב לחלוטין. במידה והשתמשתם בשקף, ניתן להסיר את הרינג, או לחילופין להוציא את העוגה מהתבנית, ולהשאירה עם השקף.
      • 9. העוגה הכי טעימה כפי שהיא, אך ניתן בהחלט לשדרג אותה עם פירות על גבי הפירורים. המלצתה החמה, שכן מדובר כעת בפתיחתו של הקיץ, היא לשלב פירות קיציים, כמו למשל אפרסקים או נקטרינות.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות