פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק עוף ו"קיפודי" אורז

      מתכון בהשראת רותם ליברזון - כדורי אורז וירקות בצורת קיפודים שמשדרגים את מרק העוף והופכים אותו לידידותי במיוחד לילדים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק עוף וכדורי אורז קיפודים (נמרוד סונדרס)
      מרק עוף וכדורי אורז קיפודים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 8-6 מנות:
      • לכדורי קיפודים:
      • 2 גזרים מגוררים דק
      • 2 בצלים מגוררים דק
      • 1 שן שום כתושה
      • 1/2 ק"ג עוף טחון
      • 3/4 ק"ג אורז בסמטי
      • 1 כף מלח
      • למרק עוף:
      • 2 כרעי עוף חצויות
      • 1 בצל גדול חתוך גס
      • 2 גזרים חתוכים גס
      • שורש פטרוזיליה
      • שורש סלרי
      • 250 גרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות
      • צרור פטרוזיליה
      • צרור שמיר
      • 2 גבעולי סלרי עם עלים
      • מיץ סחוט טרי מלימון וחצי
      • מלח ופלפל שחור
      • 2 ליטר מים

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את המרק: מבשלים את כל חומרי מרק העוף יחד עד לרתיחה, מקפים וממשיכים לבשל עוד כשעה או עד שטועמים ובטוחים שיש לכם מרק טעים. מוציאים חצי מכמות הנוזלים, כך שהמפלס יעמוד על 10 ס"מ בערך.
      • 2. מכינים את הכדורים: מערבבים את כל חומרי הכדורים בקערה ולשים היטב בידיים כדי שכל החומרים יתחברו ממש טוב ולא יתפרקו בבישול. יוצרים מהתערובת 20 כדורים. מהדקים אותם היטב ומניחים בשכבה אחת.
      • 3. מרכיבים את המרק: מוסיפים את כדורי העוף והאורז לסיר עם המרק. מניחים אותם בין הירקות ולא מזיזים. המרק צריך להגיע עד מחצית מגובהם של הכדורים. אם חסרים נוזלים בסיר, מוסיפים עוד מרק רותח. עכשיו כל העניין הוא לא להתפתות את מה שאנחנו הבשלנים הכי אוהבים לעשות – לערבב! אז לא לערבב אוקיי. אם זה חזק מכם ואתם ממש חייבים מנערים את הסיר (את זה רותם מרשה).
      • 4. מבשלים את הכדורים ברתיחה מתונה, במשך 10 דקות. מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות נוספות בלי להעיז לפתוח אותו. בסוף מותר לפתוח, ולגלות שיש לכם בסיר מרק קיפודים.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -