קראמבל אפרסמונים ותבליני חורף
מאפה שהוא קינוח החורף האולטימטיבי - קראמבל על בסיס אפרסמונים (אפשר להחליף בתותים, שזיפים או פירות יער) בציפוי פירורי חמאה פריכים
קראמבל אפרסמון (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- לתבנית עגולה 22 ס"מ (אפשר גם אובאלית או מרובעת בנפח דומה):
- לקראמבל:
- 100 גרם חמאה קרה מגוררת בפומפיה
- 140 גרם (1 כוס) קמח
- 3 כפות קוואקר
- 1/2 כוס סוכר דמררה
- לאפרסמונים:
- 4-5 אפרסמונים פרוסים או חתוכים לקוביות
- מיץ וקליפה מגוררת מתפוז (ו/או חצי לימון)
- 3 פיסות ג'ינג'ר מיובש, קצוצות דק
- 1/2 כפית קינמון
- מעט אגוז מוסקט מגורר
- קורט הל טחון
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. מכינים את פירורי הבצק: מערבבים את חומרי הקראמבל בקערה ומשפשפים באצבעות ליצירת פירורים בגודל לא אחיד. מעבירים למקפיא (אם מכינים מיד) או למקרר, עד לאפייה. אגב לא חייבים להשתמש בכל הפירורים, זה נשמר טוב במקרר עד לעונג הבא.
- 3. מכינים את האפרסמונים: משמנים את התבנית (הכי נוח עם הנייר שעטף את החמאה) ומסדרים עליה את האפרסמונים. מתבלים במיץ וקליפת תפוז, ג'ינג'ר, קינמון, מוסקט והל.
- 4. מפזרים את הפירורים על פני האפרסמונים ואופים כחצי שעה או עד שהכל זהוב ומבעבע.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה