פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קראמבל אפרסמונים ותבליני חורף

      מאפה שהוא קינוח החורף האולטימטיבי - קראמבל על בסיס אפרסמונים (אפשר להחליף בתותים, שזיפים או פירות יער) בציפוי פירורי חמאה פריכים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קראמבל אפרסמון (נמרוד סונדרס)
      קראמבל אפרסמון (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לתבנית עגולה 22 ס"מ (אפשר גם אובאלית או מרובעת בנפח דומה):
      • לקראמבל:
      • 100 גרם חמאה קרה מגוררת בפומפיה
      • 140 גרם (1 כוס) קמח
      • 3 כפות קוואקר
      • 1/2 כוס סוכר דמררה
      • לאפרסמונים:
      • 4-5 אפרסמונים פרוסים או חתוכים לקוביות
      • מיץ וקליפה מגוררת מתפוז (ו/או חצי לימון)
      • 3 פיסות ג'ינג'ר מיובש, קצוצות דק
      • 1/2 כפית קינמון
      • מעט אגוז מוסקט מגורר
      • קורט הל טחון

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. מכינים את פירורי הבצק: מערבבים את חומרי הקראמבל בקערה ומשפשפים באצבעות ליצירת פירורים בגודל לא אחיד. מעבירים למקפיא (אם מכינים מיד) או למקרר, עד לאפייה. אגב לא חייבים להשתמש בכל הפירורים, זה נשמר טוב במקרר עד לעונג הבא.
      • 3. מכינים את האפרסמונים: משמנים את התבנית (הכי נוח עם הנייר שעטף את החמאה) ומסדרים עליה את האפרסמונים. מתבלים במיץ וקליפת תפוז, ג'ינג'ר, קינמון, מוסקט והל.
      • 4. מפזרים את הפירורים על פני האפרסמונים ואופים כחצי שעה או עד שהכל זהוב ומבעבע.

      עוד מתכוני מתכונים לשבת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -