מתכונים חמים

סופריטו אסאדו צלוי

סופריטו אסאדו צלוי עם תפוחי אדמה שבורים וצ'ימיצ'ורי.את כמויות השמן שלרוב מצריכה מנת סופריטו, מחליף אברהמס בצלייה בתנור. אחרי צריבה של הנתחים בסיר או מחבת כבדה הוא צולה אותם בתנור כ-6 שעות בטכניקה פשוטה שמשמרת את טעמו של הבשר

מתכון מאת: מתן אברהמס, הדסון, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

סופריטו שפונדרה צלוי עם תפוחי אדמה שבורים של מתן אברהמס מהדסון

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתפוחי האדמה:
  • 5 תפוחי אדמה
  • מים לבישול
  • מלח פלפל לתיבול.
  • שמן חמניות
  • לבשר:
  • 2 ק"ג שפונדרה (אסאדו) ללא עצם (מבקשים מהקצב)
  • מלח פלפל לתיבול
  • מעט שמן לטיגון
  • כוס מים
  • לצ'ימי'צורי:
  • 2 חבילות פטרוזיליה
  • מיץ וקליפה מ- 4 לימונים
  • 5 שיני שום
  • מלח פלפל
  • 1/2 כוס שמן זית
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים מומלחים עד שהם כמעט מוכנים. מסננים ומקררים לגמרי, ניתן גם לשים לילה במקרר.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות שוברים את תפוחי האדמה עם הידיים לחתיכות בינוניות ומסדרים בתבנית אפייה. מתבלים היטב במלח ופלפל ומזלפים שמן. אופים כ- 30 דקות עד הזהבה.
  • 3. מתבלים את הבשר במלח ופלפל וצורבים על היטב על מחבת עם מעט שמן משני הצדדים, מעבירים למסננת.
  • 4. מניחים רשת צלייה בתוך תבנית אפייה ויוצקים מתחת את המים. מפזרים את הבשר על הרשת ומכסים הכל בנייר כסף - צריך להיות אטום ככל האפשר. אופים בתנור שחומם ל- 130 מעלות כ-6 שעות.
  • 5. הצ'ימיצ'ורי: קוצצים שום, פטרוזיליה וקליפת לימון דק דק דק. מוסיפים מלח פלפל לימון ומערבבים. מוסיפים שמן זית.
  • 6. ההגשה: מסדרים את נתחי הבשר ותפוחי האדמה בקערת הגשה או תבנית (ניתן לחמם כחצי שעה ב-130 מעלות מכוסה) ומעליהם מניחים כפות של רוטב הצ'ימיצ'ורי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully