נושאים חמים

שארלוט

10 דקות עבודה, 6 מרכיבים וסירופ סוכר, זה כל מה שנדרש להכנת העוגה המדהימה הזאת. רות אופק מכינה עוגת שארלוט מלכותית

עוגת שארלוט עם תותים וקרם מסקרפונה (יח
עוגת שארלוט עם תותים וקרם מסקרפונה (יח"צ , דרור עינב)

מצרכים

  • לעוגה בקוטר 22 ס"מ
  • חבילה וחצי של בישקוטים
  • 1 מיכל (200 גר') גבינת מסקרפונה בטמפ' החדר
  • 1/2 1 מיכלים (375 גר') שמנת מתוקה
  • 3 כפות (50 גר') אבקת סוכר
  • תותים (בערך 300 גר') חתוכים לפרוסות דקות לאורך (משאירים כמה תותים שלמים לקישוט)
  • לסירופ:
  • 1/2 כוס סוכר (100 גר')
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. סירופ הסוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר והמים עד שכל הסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט.
  • 2.קרם המסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, המסקרפונה (חשוב לטעום לפני ההקצפה שחלילה לא התקלקלה, זו גבינה עדינה) ואבקת הסוכר לקרם יציב.
  • 3.ההרכבה: מניחים רינג או חישוק של תבנית עוגה בקוטר 22 ס"מ על צלחת ההגשה. חותכים למחצית מהבישקוטים את הקצה על מנת שיעמדו ישר על התבנית ומסדרים אותם סביב הרינג כך שהחלק המעוגל יפנה החוצה.
  • 4. חותכים את הבישקוטים הנותרים לחצאים ורבעים ומסדרים את תחתית העוגה כך שימלאו באופן שווה את החלק התחתון (אם צריך חותכים את הבישקוטים קטן יותר). מרטיבים את הבישקוטים שבתחתית בסירופ סוכר עם מברשת אפיה או בעזרת כף.
  • 5. מסדרים שכבה של פרוסות תותים על גבי הבישקוטים ומכסים אותה בקרם המסקרפונה בעזרת שק זילוף או כף. מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים מעל הקרם, מרטיבים בסירופ הסוכר, מכסים בפרוסות תותים ומעליהם שכבה נוספת של קרם.
  • 6. הקישוט: להכנת הקישוט המזולף שבתמונה משתמשים בשק זילוף ובצנטר כוכב ומזלפים פסים של קרם מהצד החיצוני של העוגה כלפי פנים. אין צורך לזלף עד למרכז העוגה ומספיק לזלף כמה סנטימטרים. את המרכז ממלאים בתותים השלמים. להשלמת הקישוט ניתן להוסיף כמה עלי נענע.
  • 7. מעבירים את השארלוט למקרר להתייצבות ולפני ההגשה מסירים את הרינג בעדינות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת