מתכונים חמים

שורשים צלויים עם גבינה צ'רקסית

מתכון לירקות שורש צלויים עם גבינה צ'רקסית וסלסה של אגוזים של השף אסף שנער מחוות צוק. מנה מעולה וקלה להכנה בבית

מתכון מאת: אסף שנער, חוות צוק ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

סלקים וגזרים צבעוניים צלויים עם סלסת אגוזי מלך ןגבינה צ'רקסית

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור 6-8 מנות
  • לירקות:
  • 3 סלקים קטנים אדומים
  • 3 סלקים מפוספסים
  • 3 סלקים צהובים
  • 3 גזרים סגולים
  • 3 גזרים צהובים
  • 3 גזרים כתומים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 ענפי טימין
  • 6 שיני שום
  • לסלסה אגוזים:
  • 50 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • ½ צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • ½ צרור כוסברה, קצוץ
  • ½ צרור נענע ,קצוץ
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1 שן שום, קצוצה
  • להגשה:
  • 120 גרם גבינה צ'רקסית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל- 220 מעלות ושוטפים את הסלקים והגזרים היטב כיוון שיוגשו בקליפתם.
  • 2. בתבנית אפיה מניחים את הגזרים שלמים (אם הם גדולים חותכים לחצי), מתבלים במלח, פלפל, שמן זית, טימין ו-3 שיני שום ומכניסים לתנור לכ-15 דקות.
  • 3. פורסים את הסלקים לעיגולים ומסדרים בתבנית נוספת. גם אותם מתבלים במלח, פלפל, טימין, שמן זית ו-3 שיני שום ומכניסים לתנור לכ- 15 דקות.
  • 4. בינתיים מכינים את סלסלת האגוזים: מערבבים את האגוזים הקצוצים, הבצל, הירוקים, מיץ הלימון, המלח, הפלפל, שן השום ושמן הזית ומניחים בצד.
  • 5. מוציאים את הירקות מהתנור, מקררים לטמפ' החדר ומסדרים במחבת (כזו שיכולה להיכנס לתנור) או בתבנית שהמנה תוגש בה.
  • 6. הגשה: מפזרים את הגבינה מעל מחבת הירקות ומכניסים לתנור ל- 8 דקות, עד שהגבינה ניצלת מעט. מפזרים את סלסת האגוזים ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully