מתכונים חמים

חטיפי אנרגיה עם פיצוחים

מקסימום אנרגיות טובות בחטיף אחד. רק לארוז בתיק ולמלא מחדש את המצברים בשעת הצורך

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

חטיפי אנרגיה (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 10-16 חטיפי אנרגיה אישיים
  • 100 גרם (קצת יותר מכוס) שקדים טבעיים שלמים
  • 100 גרם (קצת יותר מכוס) אגוזי קשיו טבעיים שלמים
  • 100 גרם (קצת יותר מכוס) אגוזי מלך טבעיים
  • 50 גרם (בערך 1/2 כוס) חמוציות או צימוקים כהים
  • 30 גרם (1 כוס) פתיתי אורז תפוח רגיל או מלא
  • 10 גרם (כף גדושה) פתיתי שיבולת שועל (לא חובה)
  • 250 גרם דבש טהור
  • 1/2 מקל וניל (תוכן) או 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • *תבנית חד פעמית בגודל 20x20 ס"מ מרופדת נייר אפיה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפיה ומניחים מעליה את השקדים, הקשיו והאגוזים. קולים 8-10 דקות בחום של 200 מעלות. בתום הקלייה מוציאים ומצננים 30 דקות בתבנית.
  • 2. מכניסים את האגוזים הקלויים יחד עם החמוציות, האורז התפוח ופתיתי שיבולת השועל לקערה בינונית ומערבבים בידיים.
  • 3. בקלחת קטנה מביאים לרתיחה את הדבש, הווניל והמלח. ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות לאחר רתיחה עד שהנוזל הופך לצלול.
  • 4. יוצקים את הנוזל החם על גבי תערובת האגוזים ומערבבים היטב עד שהדבש מצפה את התערובת כולה.
  • 5. יוצקים את התערובת המוכנה על גבי תבנית חד פעמית בגודל 20X20 ס"מ מרופדת נייר אפיה. מניחים מעל יריעה נוספת של נייר אפיה ודוחסים על מנת ליישר. מותירים את הנייר מעל ומכניסים למקפיא ל-30 דקות.
  • 6. מוציאים מהמקפיא וחותכים לחטיפים אישיים. אפשר באורך של 10-15 ס"מ וברוחב של 2-4 ס"מ (לפי העדפתכם האישית וגיל הילדים). עוטפים בנייר אפיה וקושרים עם חוט בצדדים. מכניסים לתיק האוכל ובהצלחה!

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully