וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חטיף מיליון הדולר: רושה שוקולד אגוזים

סוגת

30.6.2017 / 0:09

כשמשדכים בין אגוזים לשוקולד איכותי, רק דברים טובים יכולים לצאת מזה. ליאור משיח מקנחת את השבוע עם ממתק רושה ביתי

רושה: חטיף אגוזים ושוקולד צרפתי. דרור עינב,
לא מפונפן, פשוט וטעים. רושה בשלושה צבעים/דרור עינב

אנחנו אמנם מכירים את הפררו רושה שהצליח לקבל מעמד של חטיף יוקרתי, אבל בעצם מדובר בממתק די פשוט להכנה ומאוד מאוד ממכר. משמעות המילה רושה (Roches) הוא אבנים בצרפתית, ובדומה למילה שממנה הגיע, הרושה מדמה במראה ובמרקם אבנים בזכות השילוב של האגוזים הנשברים בפה.

לפני כמה שנים באחד מביקורי בפריז, החלטתי לקבל קצת שיק מקומי ונכנסתי לפושון. אני מודה שאקלרים מפונפנים עם ציפוי ג'לטין ותמונות מודפסות על הבצק לא מפתים אותי, גם לא קרואסונים בעשרות יורו. הדבר היחיד שהשאיר עליי רושם במעדניה המעוצבת, היו הרושה. הם היו גדולים, גדושים וצבעוניים, אבל לא כמו האקלרים. גווני השוקולד, גוונים ארציים של חום ולבן, של טבע ולא של מפעל משכו אותי. קצת כמו לשים מול האדם הממוצע מנה יפיפייה ממסעדת מישלן, מול סיר מהביל של אימא. במה תבחרו? ובכן, על משקל אימא, אני בחרתי ברושה.

רושה ביס נפלא של אגוזים קלויים ושוקולד איכותי. מה יכול להיות רע מכך? אז בברכת ויוה לה פראנס, נקבל את הסופ"ש ברושה בשלושה צבעים.

פיצוץ בפה: פאי שוקולד מריר וצ'ילי
ללא אפייה: חטיף חמאת בוטנים מצופה בשוקולד
לעוד מתכונים מתוקים שאתם חייבים להכיר

כדורי רושה ביתיים

מתכון מאת: ליאור משיח

30 דקות עבודה,דרגת קושי בינונית,45 יחידות
רושה: חטיף אגוזים ושוקולד צרפתי. דרור עינב,
ביס נפלא של אגוזים קלויים ושוקולד איכותי/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • לתערובת האגוזים

    • 250גרםשבבי שקדים
    • 50גרםאגוזי לוז חצויים או פיסטוקים
    • 50גרםפקאנים חצויים
    • 100גרםאבקת סוכר
    • 2כפותברנדי או כל ליקר שאוהבים
  • לשוקולד

    • 150גרםשוקולד מריר
    • 150גרםשוקולד חלב או שוקולד לבן
    • 35גרםחמאה או חמאת קקאו

אופן ההכנה

איך מכינים כדורי רושה ביתיים?

  • 1
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2
    מערבבים בקערה את כל האגוזים יחד עם הליקר, מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים כך שתצפה באופן אחיד את כל האגוזים.
  • 3
    מפזרים את האגוזים המצופים על תבנית מרופדת בנייר אפיה וקולים בתנור החם כ-5-10 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין.
  • 4
    בינתיים ממיסים את השוקולד המריר עם 20 גרם חמאת קקאו בבאן מארי או במיקרו בפולסים של 30 שניות. בקערה נפרדת ממיסים את השוקולד הלבן או שוקולד החלב עם 15 גרם חמאת קקאו בבאן מרי או במיקרו בפולסים של 20 שניות.
  • 5
    מכינים מגש עם נייר אפיה, עוטים כפפות חד פעמיות , לוקחים חופן קטן של אגוזים וטובלים בשוקולד. מניחים על נייר האפיה ומעבירים למקרר עד להתקשות (ניתן לבצע זאת גם בעזרת שתי כפיות).
  • טיפ: אם עובדים עם שני סוגי שוקולד או שלושה, מומלץ להתחיל מהשוקולד הלבן ולהמשיך לחלב ולמריר.
    ביס מענג/דרור עינב
ליאור משיח, סוגת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully