פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כדורי רושה ביתיים

      בשילוב אגוזים לשוקולד איכותי, רק דברים טובים יכולים לצאת מזה. ליאור משיח מקנחת את השבוע עם ממתק רושה ביתי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      רושה: חטיף אגוזים ושוקולד צרפתי (יח
      רושה: חטיף אגוזים ושוקולד צרפתי (יח"צ , דרור עינב)

      מצרכים

      • ל-40-50 יחידות
      • 250 גר' שבבי שקדים
      • 50 גר' אגוזי לוז חצויים או פיסטוקים
      • 50 גר' פקאנים חצויים
      • 100 גר' (3/4 כוס) אבקת סוכר
      • 25 מ"ל (2 כפות) ברנדי או כל ליקר שאוהבים
      • 150 גר' שוקולד מריר
      • 150 גר' שוקולד חלב או לבן
      • 35 גרם חמאת קקאו או חמאה רגילה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. מערבבים בקערה את כל האגוזים יחד עם הליקר, מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים כך שתצפה באופן כמה שיותר אחיד את כל האגוזים.
      • 3. מפזרים את האגוזים המצופים על תבנית מרופדת בנייר אפיה וקולים בתנור החם כ-5-10 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין.
      • 4. ממיסים את השוקולד המריר עם 20 גרם חמאת קקאו בבאן מארי או במיקרו בפולסים של 30 שניות. בקערה נפרדת ממיסים את השוקולד הלבן או שוקולד החלב עם 15 גרם חמאת קקאו בבאן מרי או במיקרו בפולסים של 20 שניות.
      • 5. מכינים מגש עם נייר אפיה, עוטים כפפות חד פעמיות ומצפים בכל פעם חופן קטן של אגוזים בשוקולד. מניחים על נייר האפיה ומעבירים למקרר עד להתקשות.
      • *אם עובדים עם שני סוגי שוקולד או שלושה מומלץ להתחיל מהשוקולד הלבן ולהמשיך לחלב ולמריר.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -