גלידה ביתית
ליאור משיח במתכון לגלידה ביתית שאינו מצריך מכונת גלידה בתוספת רוטב טופי קרמל
גלידת קפה ושוקולד צ'יפס ברוטב קרמל (צילום: יח"צ, דרור עינב)
מחשבון המרות
- 1 פחית חלב מרוכז ממותק
- 2 כפות קפה נמס מגורען או באבקה
- 2 כוסות (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן
- קורט מלח
- 1 כוס שוקולד מריר קצוץ
- 1. מערבבים יחד בקערה את השמנת עם הקפה עד להמסתו.
- 2. .במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הקפה ומעט מלח, עד שהיא יציבה.
- 3. שופכים את החלב המרוכז לקערה נוספת ובעזרת מרית מקפלים את השמנת המוקצפת אל תוך קערת החלב המרוכז, עד שהמסה אחידה.
- 4. מקפלים פנימה את השוקולד הקצוץ ומעבירים לתבנית אינגליש קייק שריפדנו בניילון נצמד. עוטפים היטב בניילון ומקפיאים לפחות 6 שעות. ניתן לשמור במקפיא עד חודש.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה