פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שבלולי בורקס

      הבורקס הוא אחד המאכלים האהובים והקלים להכנה. יחד עם סלט ירקות טרי, זיתים, יוגורט וביצים קשות, זו אחת הארוחות הכי כיפיות ביום קיץ חם. מתכון לבורקס מנצח במילוי גבינות זהוב וריחני

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בורקס גבינות ( , אלון מסיקה)
      בורקס גבינות ( , אלון מסיקה)

      מצרכים

      • כמות: עבור 2 שבלולים בגודל בינוני
      • 600 גרם בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר לילה במקרר
      • למילוי:
      • 150 גרם גבינת פטה או בולגרית 16% שומן
      • 1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג' 5%
      • 150 גרם גבינה עיראקית
      • 150 גרם גבינת סולוגוני
      • כף זיתים שחורים קצוצים
      • עלים מ-5 גבעולי טימין (או חצי כפית טימין/אורגנו מיובש)
      • לציפוי:
      • 1 ביצה, טרופה
      • 2 כפות שומשום

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים מראש תנור לחום של 200 מעלות.
      • 2. מגררים את גבינת הפטה, גבינת הסולוגוני והגבינה העיראקית. לתוך קערה.
      • 3. מערבבים יחד היטב את כל מרכיבי המילוי ומעבירים לשק זילוף (לא חובה, אפשר לעבוד גם עם כף).
      • 4. פותחים את בצק העלים על גבי נייר אפייה,מרדדים מעט וחוצים אותה לאורך לקבלת שני מלבנים ארוכים וצרים.
      • 5. בעזרת כף (או שק זילוף) מניחים לאורך יריעת בצק אחת שורה מהמילוי (חצי מהכמות). מברישים את הצד הנגדי בביצה טרופה, מגלגלים לגליל ואז לשבלול. מהדקים את הצדדים כדי שהמילוי לא יברח.
      • 6. חוזרים על הפעולות עם החתיכה השנייה של בצק העלים ושארית המילוי. מברישים את השבלולים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
      • 7. מעבירים את הבצק הממולא עם נייר האפייה לתבנית ומכניסים לתנור החם. מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים למשך 15-20 דקות עד שהבצק מזהיב. מגישים מיד, ביחד עם חמוצים וזיתים.

      עוד מתכוני בורקס

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -