פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת הדבש של מיקי שמו

      מיקי שמו במתכון לעוגה עשירה בעלת טעם דומיננטי של דבש עם תמרים ושקדים שתעורר בכם זיכרונות מתוקים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת דבש ותמרים של מיקי שמו (דרור עינב)
      עוגת דבש ותמרים של מיקי שמו (דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: לתבנית בקוטר 24 ס"מ
      • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) חלב
      • 320 גרם (1 כוס) דבש
      • 200 גרם (1 כוס) סוכר
      • 235 גרם (2/3 1 כוסות) קמח
      • 125 גרם חמאה ככה
      • 1 ביצה (מידה L )
      • 1 שקית אבקת אפיה
      • 1 כפית קינמון
      • 8 תמרים מסוג מג'הול חתוכים לרבעים
      • לציפוי: 100 גרם שקדים פרוסים
      • *גיוון:
      • ניתן להחליף את השקדים באגוזים קצוצים ואת התמרים בשזיפים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
      • 2. מבשלים בסיר קטן (קלחת) את החלב, הסוכר, והדבש עד שהם נמסים ומתקבלת תערובת הומוגנית.
      • 3. במערבל מזון עם וו גיטרה (K) מערבלים יחד את החמאה הרכה, הקמח, אבקת האפייה והקינמון עד לקבלת תערובת פירורית.
      • 4. מוסיפים לתערובת את הביצה ואת תערובת החלב עם הדבש וממשיכים לערבל רק עד לקבלת בלילה אחידה.
      • 5. משמנים את התבנית, מפזרים בתחתית את השקדים ויוצקים מעל את הבלילה. מוסיפים מעל את קוביות התמרים ומכניסים לתנור ל- 45-50 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

      עוד מתכוני עוגות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -