מתכונים חמים

עוגת הדבש של מיקי שמו

מיקי שמו במתכון לעוגה עשירה בעלת טעם דומיננטי של דבש עם תמרים ושקדים שתעורר בכם זיכרונות מתוקים

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגת דבש ותמרים של מיקי שמו

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: לתבנית בקוטר 24 ס"מ
  • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) חלב
  • 320 גרם (1 כוס) דבש
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 235 גרם (2/3 1 כוסות) קמח
  • 125 גרם חמאה ככה
  • 1 ביצה (מידה L )
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית קינמון
  • 8 תמרים מסוג מג'הול חתוכים לרבעים
  • לציפוי: 100 גרם שקדים פרוסים
  • *גיוון:
  • ניתן להחליף את השקדים באגוזים קצוצים ואת התמרים בשזיפים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. מבשלים בסיר קטן (קלחת) את החלב, הסוכר, והדבש עד שהם נמסים ומתקבלת תערובת הומוגנית.
  • 3. במערבל מזון עם וו גיטרה (K) מערבלים יחד את החמאה הרכה, הקמח, אבקת האפייה והקינמון עד לקבלת תערובת פירורית.
  • 4. מוסיפים לתערובת את הביצה ואת תערובת החלב עם הדבש וממשיכים לערבל רק עד לקבלת בלילה אחידה.
  • 5. משמנים את התבנית, מפזרים בתחתית את השקדים ויוצקים מעל את הבלילה. מוסיפים מעל את קוביות התמרים ומכניסים לתנור ל- 45-50 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully