מתכונים חמים

שווארמה

כדי להכין שווארמה ביתית מוצלחת צריך לשחזר את 'תנאי השטח' שיש לשווארמה הקנויה: להשתמש בשומן טלה ותבלינים כמו כמון וכורכום בשביל הטעם. לפרוס את הבשר דק בשביל המרקם. לטגן את הבשר בחום גבוה כדי שישחים יפה.

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

שווארמה עוף של גולן גורפינקל (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • מצרכים:
  • 500 גרם בשר (פרגית עוף, ירך הודו, כף או שייטל בקר) חתוכים לרצועות דקיקות
  • 30 גרם שומן טלה, קצוץ (אפשר יותר)
  • כפית שמן רגיל
  • 1 בצל, פרוס דק (לא חובה– הערה בסוף)
  • כפית וחצי תבלינים טחונים (אבקת קארי, בהרט, שילוב של כמון, כוסברה, כורכום, פפריקה, הל טחון, ג'ינג'ר ועוד)
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • אופן הכנה:
  • 1. מחממים מחבת גדולה מעל להבה גבוהה, עד שהיא ממש לוהטת.
  • 2. מוסיפים את שומן הטלה ומחכים עד שהוא נמס, ולאחר מכן מוסיפים את התבלינים ורצועות הבשר.
  • 3. מסדרים הכל באחידות על שטח המחבת, לא בערימה. לא נוגעים במחבת במשך 2 דקות, כדי שהבשר יקבל צבע כמו בשווארמה קנויה.
  • 3. אם במהלך הטיגון מפסיקים לשמוע רעש של טיגון ומתחילים להצטבר נוזלים בתחתית, מסירים את הבשר מהמחבת ונותנים לכל הנוזלים להתאדות, ורק אז מחזירים אותו פנימה.
  • 4. מערבבים היטב וממשיכים לבשל, עד שהבשר מבושל עד הסוף.
  • 5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים מיד.
  • הערה: אם בוחרים להוסיף בצל, עושים זאת בתחילת הטיגון (אחרי התבלינים, לפני הבשר). מטגנים אותו תוך כדי ערבוב בערך 4 דקות או עד שהתרכך והתחיל להזהיב. אז מוסיפים

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully