שווארמה
כדי להכין שווארמה ביתית מוצלחת צריך לשחזר את 'תנאי השטח' שיש לשווארמה הקנויה: להשתמש בשומן טלה ותבלינים כמו כמון וכורכום בשביל הטעם. לפרוס את הבשר דק בשביל המרקם. לטגן את הבשר בחום גבוה כדי שישחים יפה.
שווארמה עוף של גולן גורפינקל (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- מצרכים:
- 500 גרם בשר (פרגית עוף, ירך הודו, כף או שייטל בקר) חתוכים לרצועות דקיקות
- 30 גרם שומן טלה, קצוץ (אפשר יותר)
- כפית שמן רגיל
- 1 בצל, פרוס דק (לא חובה הערה בסוף)
- כפית וחצי תבלינים טחונים (אבקת קארי, בהרט, שילוב של כמון, כוסברה, כורכום, פפריקה, הל טחון, ג'ינג'ר ועוד)
- מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול
- אופן הכנה:
- 1. מחממים מחבת גדולה מעל להבה גבוהה, עד שהיא ממש לוהטת.
- 2. מוסיפים את שומן הטלה ומחכים עד שהוא נמס, ולאחר מכן מוסיפים את התבלינים ורצועות הבשר.
- 3. מסדרים הכל באחידות על שטח המחבת, לא בערימה. לא נוגעים במחבת במשך 2 דקות, כדי שהבשר יקבל צבע כמו בשווארמה קנויה.
- 3. אם במהלך הטיגון מפסיקים לשמוע רעש של טיגון ומתחילים להצטבר נוזלים בתחתית, מסירים את הבשר מהמחבת ונותנים לכל הנוזלים להתאדות, ורק אז מחזירים אותו פנימה.
- 4. מערבבים היטב וממשיכים לבשל, עד שהבשר מבושל עד הסוף.
- 5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים מיד.
- הערה: אם בוחרים להוסיף בצל, עושים זאת בתחילת הטיגון (אחרי התבלינים, לפני הבשר). מטגנים אותו תוך כדי ערבוב בערך 4 דקות או עד שהתרכך והתחיל להזהיב. אז מוסיפים
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה