פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שווארמה

      כדי להכין שווארמה ביתית מוצלחת צריך לשחזר את 'תנאי השטח' שיש לשווארמה הקנויה: להשתמש בשומן טלה ותבלינים כמו כמון וכורכום בשביל הטעם. לפרוס את הבשר דק בשביל המרקם. לטגן את הבשר בחום גבוה כדי שישחים יפה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שווארמה עוף של גולן גורפינקל (נמרוד סונדרס)
      שווארמה עוף של גולן גורפינקל (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • מצרכים:
      • 500 גרם בשר (פרגית עוף, ירך הודו, כף או שייטל בקר) חתוכים לרצועות דקיקות
      • 30 גרם שומן טלה, קצוץ (אפשר יותר)
      • כפית שמן רגיל
      • 1 בצל, פרוס דק (לא חובה– הערה בסוף)
      • כפית וחצי תבלינים טחונים (אבקת קארי, בהרט, שילוב של כמון, כוסברה, כורכום, פפריקה, הל טחון, ג'ינג'ר ועוד)
      • מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול

      אופן ההכנה

      • אופן הכנה:
      • 1. מחממים מחבת גדולה מעל להבה גבוהה, עד שהיא ממש לוהטת.
      • 2. מוסיפים את שומן הטלה ומחכים עד שהוא נמס, ולאחר מכן מוסיפים את התבלינים ורצועות הבשר.
      • 3. מסדרים הכל באחידות על שטח המחבת, לא בערימה. לא נוגעים במחבת במשך 2 דקות, כדי שהבשר יקבל צבע כמו בשווארמה קנויה.
      • 3. אם במהלך הטיגון מפסיקים לשמוע רעש של טיגון ומתחילים להצטבר נוזלים בתחתית, מסירים את הבשר מהמחבת ונותנים לכל הנוזלים להתאדות, ורק אז מחזירים אותו פנימה.
      • 4. מערבבים היטב וממשיכים לבשל, עד שהבשר מבושל עד הסוף.
      • 5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים מיד.
      • הערה: אם בוחרים להוסיף בצל, עושים זאת בתחילת הטיגון (אחרי התבלינים, לפני הבשר). מטגנים אותו תוך כדי ערבוב בערך 4 דקות או עד שהתרכך והתחיל להזהיב. אז מוסיפים

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -