לביבות פראסה
לביבות קלות להכנה שמוציאות אתה מיטב פ מהפראסה (כרישה) ומושלמות לא רק לחג החנוכה
מצרכים
- 30 לביבות:
- 1 ק"ג כרישה (בערך 4 כרשות בגודל בינוני), מנוקה היטב
- 4-5 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס שמן זית, לטיגון רדוד
- להגשה:
- יוגורט/טחינה
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הכרישות לטבעות בעובי 1 ס"מ. שמים בסיר בגודל בינוני, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
- 2. מבשלים מעל להבה בינונית 20 דקות, עד שצבע הכרישה מפסיק להיות ירוק בוהק והיא מתרככת.
- 3. בעזרת בלנדר ידני טוחנים מעט את הכרישה, ככה שחלק ממנה יהיה מרוסק וחלק ישאר בצורתו המקורית.
- 4. מעבירים למסננת צפופה ונותנים לתערובת להגיר נוזלים היטב ולהתקרר (בערך חצי שעה).
- 5. מחממים שמן לטיגון רדוד (אפשר גם חצי עמוק) במחבת.
- שמים את הכרישה בקערה. מוסיפים את הביצים ופירורי הלחם מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
- 6. לוקחים כדור קטן מהתערובת, מועכים לצורת לביבה ומעבירים לשמן. כך יוצרים עוד 4 לביבות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד הזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר התערובת באותו אופן. מגישים מיד, עם יוגורט או טחינה.