לביבות פראסה

לביבות קלות להכנה שמוציאות אתה מיטב פ מהפראסה (כרישה) ומושלמות לא רק לחג החנוכה

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה!
לביבות פראסה לחנוכה

מצרכים

  • 30 לביבות:
  • 1 ק"ג כרישה (בערך 4 כרשות בגודל בינוני), מנוקה היטב
  • 4-5 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס שמן זית, לטיגון רדוד
  • להגשה:
  • יוגורט/טחינה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הכרישות לטבעות בעובי 1 ס"מ. שמים בסיר בגודל בינוני, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  • 2. מבשלים מעל להבה בינונית 20 דקות, עד שצבע הכרישה מפסיק להיות ירוק בוהק והיא מתרככת.
  • 3. בעזרת בלנדר ידני טוחנים מעט את הכרישה, ככה שחלק ממנה יהיה מרוסק וחלק ישאר בצורתו המקורית.
  • 4. מעבירים למסננת צפופה ונותנים לתערובת להגיר נוזלים היטב ולהתקרר (בערך חצי שעה).
  • 5. מחממים שמן לטיגון רדוד (אפשר גם חצי עמוק) במחבת.
  • שמים את הכרישה בקערה. מוסיפים את הביצים ופירורי הלחם מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  • 6. לוקחים כדור קטן מהתערובת, מועכים לצורת לביבה ומעבירים לשמן. כך יוצרים עוד 4 לביבות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד הזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר התערובת באותו אופן. מגישים מיד, עם יוגורט או טחינה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully