מתכונים חמים

ריזוטו בתנור לעצלנים

אורלי פלאי תגרום לכם לא לחשוב פעמיים, בפעם הבאה שתרצו להכין ריזוטו. בזכות טריק פשוט וקל היא מכינה ריזוטו עשבי תיבול נפלא ואפילו על הציר היא מוותרת

מתכון מאת: אורלי פלאי- ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מאפה ריזוטו עשבים, בתנור

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל-4 מנות
  • 1 כוס אורז מזן ארבוריו (המיועד לריזוטו)
  • 1 כף חמאה
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן בנפרד מהירוק)
  • 4 שיני שום קצוצות דק-דק
  • 1/3 2 כוסות מים רותחים
  • מלח ופלפל שחור או לבן
  • 2 כוסות תערובת של עשבי תיבול (רוקט, פטרוזיליה, שמיר, נענע וכוסברה) קצוצים
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • להגשה (לא חובה):
  • ביצים
  • גבינת פטה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. ממיסים בסיר או סוטאז' חמאה ומאדים בה את החלק הלבן של הבצל הירוק יחד עם השום עד שעולה ריח נעים (להיזהר שלא יישרף). מוסיפים את האורז, ומערבבים בכף עץ עד שכל הגרגרים עטופים בחמאה.
  • 3.מוסיפים מים, מלח, פלפל וחצי מכמות עשבי תיבול ומביאים לרתיחה. טועמים את הנוזל ומוודאים שהוא מספיק מתובל. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 2-3 דקות כדי שהאורז יתחיל להתבשל.
  • 4.מעבירים את תכולת הסיר לתבנית, מוסיפים את הפרמזן ויתרת העשבים ומערבבים. אם רוצים מוסיפים ביצים בשלב הזה (לא חובה). מכסים ברדיד אלומיניום ואופים עוד 20 דקות עד שהמים מתאדים והאורז מתרכך.
  • 5.מוציאים מהתנור, מוסיפים פרמזן ומערבבים. אם רוצים אפשר להוסיף פטה (לא חובה) לפני ההגשה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully