וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לאירוח מושלם: מקלות פוקאצ'ה רכים וחגיגיים עם מוצרלה ועגבניות

בת חן דיאמנט וארז קומרובסקי, בשיתוף סוגת

23.5.2022 / 8:10

את הדימוי המסובך שיש לשמרים מבקש ארז קומרובסקי להפיג עם קמח המשלב אותם בילט אין. הוא מארח בביתו שבגליל את בת חן דיאמנט שמכינה מקלות פוקאצ'ה רכים, מבצק רך ונח לעבודה ועליהם מוצרלה, עגבניות שרי ועלי זעתר טריים

ארז קומרובסקי ובת חן דיאמנט מלמדים להכין מקלות פוקאצ'ה חגיגייים שלב אחרי שלב/בבושקה הפקות

הפוקאצ'ה האטלקית היא מסוג הלחמים שברגע שמניחים אותם על השולחן, כבר יוצרת הרגשה של חגיגיות. בטח כשהיא מגיעה בצורה של מקלות מעוטרים גבינת מוצרלה, פרוסות עגבנות שרי, מלח ים וזעתר.

לכבוד שבועות מארח ארז קומרובסקי בביתו שבגליל את הבלוגרית בת חן דיאמנט, בעלת האתר המצליח סטודיו לבישול ואפייה ויחד הם מכינים את המתכו הפופולארי שלה למקלות פוקאצ'ה. מתכון מושלם לאירוח שכל אחד יכול להכין בחג הקרוב, גם מי שחושש לעבוד עם שמרים.

מקלות פוקאצ'ה של בת חן דיאמנט. אפיק גבאי
מקלות פוקאצ'ה חגיגיים/אפיק גבאי

לתוצאה הטובה ביותר ממליץ קומרובסקי להשתמש בקמח קסם המכיל בתוכו כבר את השמרים ומבטיח בצק חזק וגמיש שיניב מאפי פוקאצ'ה כמו במאפיות ובמסעדות גם בלי צורך בטאבון.


לכל המתכונים הכי טובים לשבועות
לעוד מתכוני לחמים ומאפים ריחניים

sheen-shitof

עוד בוואלה!

גוזלמה פיצה: מאפה טורקי ממכר בגרסה לילדים

בשיתוף סוגת

מקלות פוקאצ'ה

מתכון מאת: ארז קומרובסקי ובת חן דיאמנט

20 דקות עבודה,60 דקות סה"כ,קל להכנה,18 יחידות
מקלות פוקאצ'ה של בת חן דיאמנט. אפיק גבאי, אפיק גבאי
מקלות פוקאצ'ה של בת חן דיאמנט/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • לבצק הפוקאצ'ה:

    • 1ק״גקמח קסם (קמח המכיל שמרים)
    • 1כףסוכר
    • 650מ״למים
    • 2כפותשמן זית
    • ¼1 כפותמלח (28 גרם)
  • לקימוח:

    • קמח דורום
  • לטופינגס:

    • 2כוסותעגבניות שרי תמר, פרוסות
    • ½כוסעלי זעתר טריים, מופרדים
    • 50גרםמוצרלה מגוררת
    • שמן זית להברשה
    • מלח ים

אופן ההכנה

איך מכינים מקלות פוקאצ'ה?

  • 1
    לישה: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח וסוכר כחצי דקה.
  • 2
    יוצקים את המים בהדרגה ומערבבים כ-2 דקות עד להיווצרות בצק אחיד.
  • 3
    מוסיפים שמן זית, מלח ומערבבים כ-8 דקות נוספות. הבצק צריך להיות גמיש וחלק למגע.
  • 4
    התפחה: מעבירים את הבצק לקערה מעט מקומחת ומתפיחים כשעה או יותר כאשר הבצק מכוסה במגבת, עד שהבצק מכפיל את נפחו. בסיום ההתפחה, מחממים תנור ל-250 מעלות.
  • 5
    שקילה: שוקלים ומחלקים את הבצק ל- 18 יחידות, כל חתיכה במשקל 85 גרם.
  • 6
    עיצוב: יוצרים מכל חתיכה של בצק נחש ומשטחים אותו קלות. מניחים את המקלונים במרווחים אחד מהשני על תבנית עם נייר אפיה שעליו מפוזר מעט קמח דורום.
  • 7
    מורחים בעדינות את המקלונים בשמן זית ומפזרים מעל מוצרלה מגורדת, עלי זעתר, עגבניות שרי ומלח ים אטלנטי.
  • 8
    אפייה: אופים כ- 12 דקות עד להזהבה של הבצק.
בת חן דיאמנט וארז קומרובסקי, בשיתוף סוגת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully