פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      מקלות פוקאצ'ה

      הבלוגרית בת חן דיאמנט וארז קומרובסקי מכינים מקלות פוקאצ'ה רכים מצופים מוצרלה ועגבניות שרי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • ל-18 מקלות פוקאצ'ה:
      • לבצק
      • ק"ג קמח קסם (קמח המכיל שמרים)
      • כף סוכר
      • 650 מ"ל מים
      • 2 כפות שמן זית איכותי
      • 28 גרם מלח (כף ורבע)
      • טופינג לפוקצ'ה:
      • שמן זית להברשה
      • מלח ים אטלנטי
      • 2 כוסות עגבניות שרי תמר פרוסות
      • 1/2 כוס עלי זעתר מופרדים
      • 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
      • לקימוח
      • קמח דורום

      אופן ההכנה

      • 1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח וסוכר כחצי דקה.
      • 2. מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים כשתי דקות עד להיווצרות בצק אחיד.
      • 3. מוסיפים שמן זית, מלח ומערבבים כשמונה דקות נוספות. הבצק צריך להיות גמיש וחלק למגע.
      • 4. התפחה: מעבירים את הבצק לקערה מעט מקומחת ומתפיחים כשעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כאשר הבצק מכוסה במגבת. בסיום ההתפחה, מחממים תנור ל-250 מעלות.
      • 5. שקילה: שוקלים ומחלקים את הבצק ל- 18 יחידות, כל חתיכה במשקל 85 גרם.
      • 6. יוצרים מכל חתיכה של בצק נחש ומשטחים אותו קלות. מניחים את המקלונים במרווחים אחד מהשני על תבנית עם נייר אפיה שעליו מפוזר מעט קמח דורום.
      • 7. מורחים בעדינות את המקלונים בשמן זית ומפזרים מעל מוצרלה מגורדת, עלי זעתר, עגבניות שרי ומלח ים אטלנטי.
      • 8. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 12 דקות עד להזהבה של הבצק.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -