פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוף עם ירקות בתנור

      כל ירק עונתי שיש במקרר נכנס פנימה בשמחה: שומר, בצלים, ארטישוק ירושלמי, שום או גזר וגם בטטול או תפוחי אדמה

      10 מדרגים / 3.38 כוכבים

      קדירת עוף עם ירקות (יח
      קדירת עוף עם ירקות (יח"צ , נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות
      • 4 כרעי עוף חצויות ללא עור
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 בצל גדול חתוך לשישיות
      • 2 גזרים קלופים וחתוכים לרבעים
      • 3 שיני שום
      • 2 פקעות שומר חתוכות לרבעים
      • 4 פטריות פורצי'ני (לא חובה)
      • צרור קטן של תימין
      • 2 עלי דפנה
      • מלח ופלפל שחור
      • 1/2 כוס יין לבן יבש (לא חובה)
      • 1 כוס מרק עוף או מים
      • 1 תפוז סחוט למיץ (רשות)
      • להגשה:
      • אורז לבן

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
      • 2. מטגנים את העוף בתבנית או סיר גדול עם שמן זית עד להזהבה.
      • 3. מוסיפים את הירקות ומתבלים בתימין, עלי דפנה, מלח ופלפל.
      • 4. שופכים מעל את היין, והמרק או מים, סוחטים את התפוז ומכסים.
      • 5. מעבירים לתנור ואופים 30 דקות עד שהעוף רך. מורידים כיסוי ונותנים לעוף ולירקות עוד רבע שעה להזהיב יפה. מגישים עם אורז לבן.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות