וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף של סוף החורף

סוגת

20.3.2017 / 7:22

יש מנות שתמיד מצליחות ואין מי שלא אוהב אותן - בדיוק כמו קדירת העוף הזאת, שכל ירק שיש לכם במקרר יישמח להיכנס אליה ולספוג אליו את טעמיו של העוף

קדירת עוף עם ירקות. נמרוד סונדרס,
קדירת עוף עם ירקות/נמרוד סונדרס

הבנות שלי משוגעות על קדירת עוף, מבחינתן אפשר לאכול אותה לפחות פעמיים בשבוע. אני אוהבת יותר את הירקות שמתבשלים בז'ו (המיצים של העוף) מאשר את הנתחים עצמם, ככה שיש בינינו הסכם - אני מכינה תבנית גדולה ובעוד הן זוללות את העוף, הירקות שספגו את טעמיו עוברים אליי. כל ירק עונתי שיש במקרר נכנס פנימה בשמחה: שומר, בצלים, ארטישוק ירושלמי, שום או גזר. לפעמים אני מוסיפה לקדרה גם תפוחי אדמה ובטטות שגם הן אוהבות. כל מה שנשאר זה להכין ליד אורז לבן וסלט טרי.

לעוד מתכונים שילדים אוהבים:
כדורי שוקולד-טחינה
מעדנייה ביתית: פסטרמה הודו בקלי קלות
לעוד מתכונים

קדירת עוף עם ירקות. נמרוד סונדרס,
קדירת עוף עם ירקות/נמרוד סונדרס

מטגנים בסיר עם מעט שמן את העוף ומוסיפים ירקות שאוהבים ואת התבלינים

קדירת עוף עם ירקות. נמרוד סונדרס,
קדירת עוף עם ירקות/נמרוד סונדרס

שופכים מעל את היין והמים או המרק

קדירת עוף עם ירקות. נמרוד סונדרס,
קדירת עוף עם ירקות/נמרוד סונדרס

אפשר לסחוט מעל מיץ תפוזים

קדירת עוף עם ירקות. נמרוד סונדרס,
קדירת עוף עם ירקות/נמרוד סונדרס

מכניסים לתנור מכוסה

קדירת עוף עם ירקות. נמרוד סונדרס,
קדירת עוף עם ירקות/נמרוד סונדרס

עוף עם ירקות בתנור

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין

קדירת עוף עם ירקות. נמרוד סונדרס,
קדירת עוף עם ירקות/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

    • 4כרעיים חצויות (ניתן גם ללא העור)
    • 2כפותשמן זית
    • 1בצל גדול חתוך לשישיות
    • 3שיני שום
    • 2גזרים קלופים וחתוכים לרבעים
    • 2יחידותשומר חתוכות לרבעים
    • 4פטריות פורצ'יני (רשות)
    • 1צרורעלי טימין
    • 2עלי דפנה
    • ½כוסיין לבן (רשות)
    • מלח
    • פלפל שחור
    • 1כוסמרק עוף (רק הנוזל) או מים
    • 1תפוז סחוט למיץ
  • להגשה

    • אורז

אופן ההכנה

איך מכינים עוף עם ירקות בתנור?

  • 1
    מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2
    מטגנים את העוף בתבנית או סיר גדול עם שמן זית עד להזהבה.
  • 3
    מוסיפים את הירקות ומתבלים בתימין, עלי דפנה, מלח ופלפל.
  • 4
    שופכים מעל את היין, והמרק או מים, סוחטים את התפוז ומכסים.
  • 5
    מעבירים לתנור ואופים 30 דקות עד שהעוף רך. מורידים כיסוי ונותנים לעוף ולירקות עוד רבע שעה להזהיב יפה. מגישים עם אורז לבן.
  • 6
    טיפ: אם אין לכם שומר או שאתם לא אוהבים, כל ירק עונתי שיש במקרר נכנס פנימה בשמחה-ארטישוק, ארטישוק ירושלמי, כרובית (פרחים בינוניים), כרוב (חתוך לרבעים )דלעת, בטטות או תפוחי אדמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully