פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קסטה סיצליאנית

      אבי ביטון מפרגן למסעדת נונו בהוד השרון עם גרסה משלו לקינוח הכי סיצליאני- קסטה במלית ריקוטה בין שתי עוגיות תחרה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • 6 קסטות:
      • לעוגיות:
      • 75 גרם סוכר (1/3 כוס+ כף)
      • 35 גרם אבקת שקדים (35 גרם)
      • 60 מ"ל שמן קוקוס (1/4 כוס)
      • 30 גרם קמח (3 כפות)
      • 25 גרם שמנת מתוקה (2 כפות)
      • למילוי:
      • 500 גר' גבינת ריקוטה
      • 150 גר' סוכר (3/4 כוס)
      • 1 כפית רום
      • 3/4 כוס שוקולד צ'יפס
      • 140 גר' קליפות תפוזים מסוכרות וקצוצות
      • 100 גרם מרציפן חתוך לקוביות
      • לציפוי:
      • אבקת סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
      • 2.מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הסוכר, אבקת השקדים והקמח.
      • 3. מוסיפים את שמן הקוקוס ולאחר מכן את השמנת. מערבבים רק עד איחוד החומרים.
      • 4. לוקחים בעזרת כף מעט מהבצק ומשטחים עם הידיים או גב כף טבולה במים על תבנית מרופדת נייר אפייה במרווחים. ניתן להניח נייר אפיה נוסף מעל הבצק ולשטח ביתר קלות. אין צורך ליצור אותן מאוד אחידות כיוון שבאפייה הן נפתחות (ראה וידיאו).
      • 5. מכניסים את התבנית עם העוגיות לתנור ל-12- 15 דקות. בתום האפיה הן צריכות להיראות כמו תחרות עדינות וזהובות. מצננים אותן לחלוטין.
      • 6.בינתיים מכינים את המלית: מערבבים בקערה את הריקוטה, מוסיפים הסוכר וממשיכים לערבב בכף עץ עד שהסוכר מתאחד עם הגבינה באופן מלא.
      • 7. מוסיפים לגבינה את הרום, השוקולד, קליפות התפוז המסוכרות והמרציפן ומערבבים.שומרים במקרר עד ההגשה או מכניסים להקפאה קצרה (חצי הקפאה).
      • 8.ההגשה: מניחים על צלחת הגשה עוגיית תחרה מעליה כף גדושה או שתי כפות מהמלית, מעליה עוגיה נוספת, שוב מניחים מהמלית וסוגרים עם עוד עוגיה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים ישר.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -