וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק זום תימני עם לחוח לשבירת הצום

שמן עץ הזית

24.9.2017 / 7:29

גם אתם יכולים להכין לחוח בבית. הבשלנית שושי יעקב מגלה את הטריק שמבדיל בינו לבין פנקייק, ומעניקה מתכון למרק זום תימני, שניהם מאכלים אידיאליים לשבירת הצום של יום כיפור

מר זום  תימני. דרור עינב,
מרק זום תימני לשבירת הצום/דרור עינב

במיומנות של בשלנית מקצועית, מלהטטת שושי יעקב בין שש מחבתות שונות כשהיא מכינה את הלחוח. "הטריק", היא מגלה "זה תמיד לעבוד עם מחבת קרה, אחרת זה יוצא פנקייק ולא לחוח" היא צוחקת. בעזרת מצקת היא מוזגת מבלילת השמרים האוורירית לתוך המחבת ורק אז מניחה על האש. כשפני הבצק מתמלאות כולן בבועיות אוויר קטנות כמו בספוג, היא מסירה את הלחוח מהאש, מניחה את המחבת החמה על הרצפה הקרה ועוברת למחבת הבאה בתור.

בסוף השבוע הקרוב יחל צום יום כיפור בצאתו תגיש שושי לבני המשפחה שיחזרו מבית הכנסת את הלחוח לצד מרק הזום- מרק תימני חלבי חם ומעודן, מתובל בשום ומעט סחוג ירוק ולא חריף. את הלחוח טובלים במרק או קורעים לפיסות ומפזרים בתוכו ומחזירים את החיוניות לגוף.

הלימונדה הסודית של פורטונה לשבירת הצום
מרק מג'דרה של העדה השומרונית
לעוד מתכונים לשבירת הצום

לחוח תימני

מתכון מאת: שושי יעקב, מערכת וואלה! אוכל

לחוח תימני. דרור עינב,
הסוד להכנת לחוח תימני הוא בשימוש במחבתות קרות/דרור עינב

מצרכים למתכון

    • 1ק״גקמח לבן
    • 2כפותשמרים יבשים
    • 1שקיתאבקת אפייה (10 גרם)
    • 1כףמלח
    • 1כףסוכר
    • 9כוסותמים
    • מעטשמן או תרסיס שמן, לטיגון

אופן ההכנה

איך מכינים לחוח תימני?

  • *מומלץ להשתמש ב-4-6 מחבתות שונות בסבבים, רצוי בגודל זהה.
  • 1
    טורפים יחד את כל המרכיבים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת בלילה חלקה כמו של פנקייק.
  • 2
    מכסים במגבת ונותנים לבלילה לתפוח 45 דקות עד שעה. על פני הבלילה יופיעו הרבה בועיות אוויר.
  • 3
    לפני שמתחילים בטיגון הבלילה צריך להקפיד על כלל חשוב- על המחבת להיות קרה! מרססים את המחבת בשכבה דקיקה של שמן, יוצקים לתוכה מצקת מהבלילה ורק אז מניחים על אש בינונית עד חזקה.
    לחוח תימני/דרור עינב
  • 4
    כשכל פני שטח הלחוח מתמלא בועיות אוויר, מסירים אותו מהאש (לא הופכים, אין צורך) ומניחים בצד. מניחים את המחבת החמה על הריצפה כדי שתתקרר ולוקחים מחבת חדשה וקרה לתוכה יוצקים את הבלילה ללחוח הבא וכן הלאה. *ההמלצה היא לעבוד בסבב של 4-6 מחבתות כדי שהמחבת הראשונה איתה עבדנו תהיה מספיק קרה כשנתחיל את הסבב החדש.
    כשכל פני שטח הלחוח מתמלא בועיות אוויר, מסירים אותו מהאש/דרור עינב
  • 5
    מניחים את חביתיות הלחוח זו מעל זו עד ההגשה.
    אין צורך להפוך -מוציאים מהמחבת את הלחוח ומניחים על צלחת בערימה/דרור עינב
  • טיפ: ניתן להכין את הלחוח מראש (לפני הצום) ולשמור בשקית סגורה במקרר.

מרק זום תימני

מתכון מאת: שושי יעקב, מערכת וואלה! אוכל

מר זום  תימני. דרור עינב,
מר זום תימני/דרור עינב

מצרכים למתכון

    • 2גביעיםאשל
    • 2גביעיםיוגורט
    • 2גביעיםשמנת חמוצה
    • 2כוסותחלב
    • 1כוסמים
    • 2כפותקמח
    • 1כףשום כתוש
    • מעטמיץ לימון
    • מעטמלח
  • הגשה

    • סחוג ירוק עדין (כוסברה עם שום ומעט פלפל חריף ירוק טחונים יחד עם מעט מים)

אופן ההכנה

איך מכינים מרק זום תימני?

  • 1
    מכניסים יחד לסיר את האשל, היוגורט, השמנת החמוצה, המים והקמח ומבשלים על אש קטנה תוך רתיחה עדינה ובחישה מתמדת עד שמתקבל מרקם סמיך ואחיד.
  • 2
    לפני ההגשה מתבלים במלח, שום כתוש ומיץ לימון ומערבבים.
  • 3
    מגישים חם עם מעט סחוג ירוק ולחוח.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully