פילה מוסר עם ירקות צלויים
תבנית אחת, חמש דקות עבודה, ויש לכם ארוחת דגים צבעונית וקלילה
(בבושקה)
מחשבון המרות
- כמות: ל-4 מנות
- 4 פילטים של דג מוסר עם העור
- 1 חציל קטן, חתוך לפלחים
- 3 קישואים קטנים, חתוכים לרבעים לאורך
- 2 עגבניות, חתוכות לרבעים
- 2 בצלים סגולים, חתוכים לשישיות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- שמן זית
- מעט פטרוזיליה או נענע קצוצה, להגשה
- 1. דבר ראשון מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. מניחים את הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפיה בשכבה אחת, מתבלים במלח ופלפל ומזלפים מעל שמן זית בנדיבות.
- 3. מכניסים את התבנית עם הירקות לתנור וצולים במשך 15-18 דקות, עד שהפלפלים והקישואים התרככו ומתחילים להזהיב מעט בקצוות.
- 4. מוציאים את התבנית מהתנור בזהירות. בעזרת מגבת נייר, מייבשים היטב את הדגים ומניחים אותם מעל הירקות עם הצד של העור כלפי מטה.
- 5. מתבלים גם את הדגים בשמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס ומחזירים לתנור ל-12-14 דקות נוספות, עד שהדג צלוי.
- 6. מוציאים, מעטרים בפטרוזיליה ומגישים מיד.
- טיפ: ניתן להוסיף רבעי לימון לאפייה ביחד עם הדג.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה