מתכונים חמים

מרק עגבניות עם גריסים

אורלי פלאי ברונשטיין מכינה מרק עגבניות עשיר בתוספת של גריסים להסמכה

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

(בבושקה הפקות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: ל-4-6 מנות
  • 1/2 כוס גריסים שלמים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 גבעול סלרי קצוץ דק-דק
  • 1 גזר מגורר על פומפייה
  • 3 שיני שום קצוצות
  • עלים מ-3 גבעולי תימין
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 קילו עגבניות קלופות ומרוסקות
  • 2 ליטר מים רותחים
  • צרור קטן של גבעולי פטרוזיליה שלמים (שאפשר יהיה לשלוף בסוף)
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • מעט סוכר לאיזון חמיצות (לא חובה)
  • להגשה:
  • פטרוזיליה קצוצה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. משרים את הגריסים במים. מומלץ כשעה.
  • 2. בסיר גדול עם שמן זית מאדים יחד את הבצל, הסלרי, הגזר, השום והתימין תוך ערבוב בכף עץ.
  • 3. מערבבים פנימה את רסק העגבניות ומטגנים אותו כ-2-3 דקות יחד עם תערובת הירקות כדי שיאבד מחמיצותו.
  • 4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת הגריסים, ומתבלים במלח ופלפל. יוצקים מים רותחים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה על להבה בינונית-נמוכה, בכיסוי חלקי.
  • 5. בסוף הבישול מוסיפים את צרור הפטרוזיליה, טועמים ומוודאים שהגריסים התרככו יפה. מתקנים תיבול ובמידת הצורך מוסיפים מעט סוכר לאיזון החמיצות. ממשיכים לבשל עוד 5-10 דקות.
  • 6. לפני ההגשה ניתן לשלוף את צרור הפטרוזיליה ולפזר פטרוזיליה קצוצה טרייה מעל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully