פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק עגבניות עם גריסים

      אורלי פלאי ברונשטיין מכינה מרק עגבניות עשיר בתוספת של גריסים להסמכה

      23 מדרגים / 2.93 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • כמות: ל-4-6 מנות
      • 1/2 כוס גריסים שלמים
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 בצל קצוץ דק
      • 1 גבעול סלרי קצוץ דק-דק
      • 1 גזר מגורר על פומפייה
      • 3 שיני שום קצוצות
      • עלים מ-3 גבעולי תימין
      • 1 כף רסק עגבניות
      • 1 קילו עגבניות קלופות ומרוסקות
      • 2 ליטר מים רותחים
      • צרור קטן של גבעולי פטרוזיליה שלמים (שאפשר יהיה לשלוף בסוף)
      • מלח ופלפל שחור טחון טרי
      • מעט סוכר לאיזון חמיצות (לא חובה)
      • להגשה:
      • פטרוזיליה קצוצה

      אופן ההכנה

      • 1. משרים את הגריסים במים. מומלץ כשעה.
      • 2. בסיר גדול עם שמן זית מאדים יחד את הבצל, הסלרי, הגזר, השום והתימין תוך ערבוב בכף עץ.
      • 3. מערבבים פנימה את רסק העגבניות ומטגנים אותו כ-2-3 דקות יחד עם תערובת הירקות כדי שיאבד מחמיצותו.
      • 4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת הגריסים, ומתבלים במלח ופלפל. יוצקים מים רותחים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה על להבה בינונית-נמוכה, בכיסוי חלקי.
      • 5. בסוף הבישול מוסיפים את צרור הפטרוזיליה, טועמים ומוודאים שהגריסים התרככו יפה. מתקנים תיבול ובמידת הצורך מוסיפים מעט סוכר לאיזון החמיצות. ממשיכים לבשל עוד 5-10 דקות.
      • 6. לפני ההגשה ניתן לשלוף את צרור הפטרוזיליה ולפזר פטרוזיליה קצוצה טרייה מעל.
      מרק עגבניות עם גריסים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות