מתכונים חמים

מאפה פיטריות

מירב שיינר במתכון פשוט להכנת מאפה זהוב ופריך של בצק עלים, פטריות וגבינות

מתכון מאת: מירב שיינר ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מאפה פטריות

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: בערך 15 יחידות
  • 1 חבילה בצק עלים חמאה מרודד, מופשר לילה לפני במקרר
  • 2 סלסלאות פטריות שמפיניון קטנות
  • 2 כפות חמאה
  • 1 כף שמן צמחי
  • 1 כפית שטוחה קורנפלור מהולה ב-1/4 כוס מים קרים
  • 100 גרם פירורי לחם (אפשר בטעם שום)
  • 200 גרם גבינת שמנת / קרם פרש
  • 100 גרם גבינת אמנטל מגורדת
  • 100 גרם גבינת גרוייר מגורדת
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • עלי טימין טריים
  • שמן זית להברשה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
  • 2. במחבת רחבה עם החמאה והשמן, מקפיצים את פטריות השמפניון החצויות מספר דקות עד להשחמה קלה. מוסיפים את הקורנפלור המהול ומבשלים כ-2 דקות על אש נמוכה. מסירים מן האש ומצננים.
  • 3. מוציאים את בצק העלים המופשר מן המקרר, סופגים ממנו את הנוזלים, מפדרים משטח עבודה ומניחים את הבצק מעליו. מסירים גם את הניילון ומקמחים גם את החלק העליון. חותכים למלבנים או לעיגולים בגודל הרצוי ומניחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפיה.
  • 4. מפזרים מעל יריעות הבצק פירורי לחם, מעליהם מניחים בעדינות (ניתן לזלף) תלוליות קטנות של גבינת שמנת ומתבלים במלח ופלפל. מעליהן מניחים את הפטריות המוקפצות ומעט מכל אחת מהגבינות הקשות המגורדות - חשוב להשאיר שוליים של 1/2 ס"מ בצק, על מנת שבאפיה כשהבצק יתפח הוא ישמור שהמלית לא תזלוג החוצה.
  • 5. מברישים את שולי המאפים בשמן זית ומכניסים לתנור לכ- 15 דקות עד לקבלת מאפים זהובים ותפוחים.
  • 6. מוציאים ומקשטים בעלי טימין טריים. מגישים חם בלוויית ירקות טריים וסלט ירוק.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully