- 1. פורסים את המלפפונים לפרוסות דקות, רצוי במנדולינה או בסכין חדה (רצוי לא לקלף את המלפפונים, אבל אם קליפתם לא כל כך יפה, אפשר לקלף את החלקים הלא יפים). 
 - 
 - 2. מנקים את הפלפלים מהגרעינים וחותכים לרצועות דקות (כ-1/2 ס"מ). כותשים את שיני השום.
 - 
 - 3. שמים את כל החומרים בכלי גדול בעל מכסה הדוק ומערבבים היטב.
 - 
 - 4. מכסים ומכניסים למקרר ל-12 שעות לפחות, עדיף אפילו יממה.
 - 
 - * לגבי שמן שומשום: אם אין לכם בבית, מומלץ לקנות. בקבוק קטן עולה בערך 15 ¤) ונשמר המון זמן. הוא תורם טעם מיוחד לסלטים, מוקפצים ועוד. מוסיפים ממנו מעט, כי טעמו מרוכז מאוד.