מתכונים חמים

פסטה עם רוטב צלי ביין אדום

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .
  • דרגת קושי בינונית

פסטה עם פטריות שום ועשבי תיבול

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל–6 סועדים:
  • 500 גרם נתח כתף בקר ‏(פלש פילה יהיה מושלם‏)
  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • חופן ‏(15 גרם לערך‏) פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 6 ענפי סלרי אמריקאי קצוצים
  • 1 בצל ‏(רצוי אדום‏) קצוץ
  • 3–4 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפלון שטה מיובש
  • 6 ענפי תימין ‏(עלים בלבד‏)
  • 4 עלי מרווה קצוצים
  • 1 כף מחטי רוזמרין קצוצות
  • 2 עלי דפנה טריים ‏(או 1 עלה יבש‏)
  • גרידת לימון
  • 500 גרם ‏(חבילה‏) פסטה
  • שמן זית
  • מלח ופלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. יממה לפני הארוחה מעבירים את נתח הבשר לכלי בגודלו של הנתח לערך. יוצקים עליו את בקבוק היין, מכסים ומעבירים למקרר.
  • 2. למחרת, מכניסים הפטריות לכלי קטן, יוצקים עליהן מים רותחים ומניחים בצד.
  • 3. מוציאים את הבשר מהיין. מנגבים בנייר סופג, ממליחים ומשחימים אותו מכל צדדיו בסיר כבד עם 3 כפות שמן זית.
  • 4. משהשחים, מוסיפים לסיר סלרי, בצל, שום, פלפלון שטה ועשבי תיבול. מסננים את הפטריות ‏(את הנוזל מוסיפים ליין‏) ומוסיפים גם אותן. מטגנים תוך ערבוב 5–10 דקות. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים לסיר את הנוזלים ‏(היין ונוזל הפטריות‏) ומביאים לרתיחה.
  • 5. מנמיכים את הלהבה למינימום האפשרי ומבשלים כ–3 שעות, כאשר מדי פעם הופכים את הנתח. במהלך הבישול משגיחים שהרוטב לא יתאדה לגמרי ובמידת הצורך, מוסיפים מעט יין אדום או מים. בתום הבישול הבשר יהיה רך מאוד ‏(בודקים במזלג‏) והרוטב אמור להיות סמיך ועשיר.
  • 6. מכבים את האש. מוציאים את הצלי, קוצצים אותו עד דק, מחזירים לסיר עם הרוטב ומוסיפים את גרידת הלימון. מערבבים. יוצקים עוד שתי כפות שמן זית ומערבבים.
  • 7. מבשלים את הפסטה אל דנטה, לפי הוראות היצרן. מסננים, מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים. ממתינים 5 דקות ומערבבים שוב. מגישים. אנחנו נוהגים לתבל בשפע פרמזן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully