וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוק טלה עם ירקות שורש

מתכון מאת: שאול בן אדרת, מערכת וואלה

מנת שוק טלה של מסעדת התרנגול הכחול. מגד גוזני
מנת שוק טלה של מסעדת התרנגול הכחול

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • שוק טלה במשקל 2-3 ק"ג
  • 4 גזרים, חתוכים למקלות בעובי 3 ס"מ
  • 4 בצלים, חתוכים לרבעים
  • 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4 גבעולי כרישה, החלק הלבן בלבד, חתוכים גס
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 שורשי פטרוזיליה, חתוכים למקלות בעובי 3 ס"מ
  • 1 כוס סלרי עלים, קצוץ
  • 20 שיני שום שלמות וקלופות
  • 4 יחידות ארטישוק ירושלמי, קלוף
  • 3 אשכולות עגבניות שרי
  • 3 ענפי טימין
  • 3 ענפי רוזמרין
  • 2 כפות מלח
  • 2 כפות פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות סילאן
  • 4 כפות חרדל דיז'ון
  • 3 כוסות יין אדום

אופן ההכנה

  • 1. בעזרת סכין קטנה וחדה דוקרים את הבשר ויוצרים "כיסים", שאליהם מחדירים את שיני השום.
  • 2. מעסים את שוק הטלה עם חרדל, סילאן, פלפל ומלח, ומניחים בתבנית.
  • 3. בשלב הראשון של הצלייה מניחים צרור רוזמרין וטימין מתחת לשוק הטלה, כדי שיבשמו את הבשר והירקות, אך לא יישרפו.
  • 4. מסדרים סביב השוק את יתר החומרים, ויוצקים את היין לתבנית. אם נשארו שיני שום שלמות, אפשר לפזר גם אותן בתבנית.
  • 5. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, למשך 30 דקות, לקבלת צבע שחום ויפה. הופכים את השוק ואופים 30 דקות נוספות. נוזלי הבשר, השומן שימס במהלך הצלייה, יחד עם טעמי החרדל, הסילאן והיין, יוצרים רוטב עשיר בטעמים, שילווה את בשר הטלה והירקות הצלויים.
  • 6. עוטפים את התבנית בנייר כסף, מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות, וצולים כשעה וחצי נוספות.
  • טיפ: אחרי 40 דקות של צלייה, כדאי להוציא את התבנית ולכסות את קצה השוק בנייר כסף, כדי שהנתח לא יתייבש. באותה הזדמנות, בעזרת כף, מרטיבים את השוק בנוזלים שהצטברו בתבנית. כדאי לחזור על פיזור הנוזלים פעם נוספת, אחרי 40 דקות נוספות.
  • 7. אחרי הצלייה רצוי לתת לנתח לנוח כ-10 דקות. להגשה, אפשר להוציא את השוק בשלמותה, ולהניח על צלחת גדולה. את הירקות והרוטב שנקווה בתבנית אפשר להגיש בכלים נפרדים.
  • בהגשה: פורסים את הנתח לפרוסות דקות, כך שלכל פרוסה תהיה שכבה דקה של שומן פריך ושחום. את הפרוסות מלטפים עם הרוטב שנוצר. חשוב לזכור, שבגלל שהנתח הוא גדול, כדאי להמליח ולפלפל את פרוסות הבשר שוב, בעת ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully