עוגיות לוז איטלקיות
עוגיות מרנג, שוקולד ואגוזי לוז שכל מהותן משתקפת בשמן: ברוטי מה בוני, בתרגום מאיטקית "מכוער אבל טעים". שימו לב - כל שצריך עבורן זה 4 חומרי גלם.
עוגיות ברוטי איטלקיות (צילום: מערכת וואלה! NEWS, מירב שיינר)
מחשבון המרות
- ל-20 עוגיות גדולות
- 140 גר' אגוזי לוז קלויים בקליפתם, ללא מלח
- 70 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו ומעלה
- 70 גר' סוכר (1/4 כוס+2 כפות)
- 3 חלבונים
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו וקולים את האגוזים כ-8 דקות. מוציאים ומצננים דקותיים. משפשפים את הקליפות ומאפשרים לחלקן להישאר על האגוזים.
- 2. קוצצים את האגוזים והשוקולד לחתיכות קטנות (רצוי בעזרת סכין שף מושחזת, אבל ניתן גם במעבד מזון, רק שחשוב לשים לב לא לקצוץ יותר מדי) .
- 3. בקערת מיקסר נקייה משומן מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית. מפזרים כמות קטנטנה מהסוכר על מנת שיתחיל לפתוח את סלילי החלבון. כעבור 2-3 דקות עוברים למהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את יתרת כמות הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף מבריק, חלק ויציב למחצה: כאשר מערבבים אותו עם בלון ההקצפה נותרים 'שבילים' אך התערובת לא קשה מדי.
- 4. מכניסים לתוך המרנג את האגוזים והשוקולד הקצוצים ומקפלים בעדינות. שומרים על מרקם אוורירי.
- 5. מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו.
- 6. מכינים את שתי תבניות התנור: מרפדים בנייר אפיה ויוצקים בעזרת כף גדולה תלוליות מן הבלילה המוכנה במרחקים של כ-3 ס"מ.
- 7. מכניסים את התבניות לתנור ואופים כשתי דקות. מכבים את התנור ומותירים את התבניות בתנור ללילה (בין 5-7 שעות) לייבוש מוחלט של העוגיות. מגישים עם אספרסו חזק ומים קרים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה