פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות לוז איטלקיות

      עוגיות מרנג, שוקולד ואגוזי לוז שכל מהותן משתקפת בשמן: ברוטי מה בוני, בתרגום מאיטקית "מכוער אבל טעים". שימו לב - כל שצריך עבורן זה 4 חומרי גלם.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגיות ברוטי איטלקיות (מערכת וואלה! NEWS , מירב שיינר)
      עוגיות ברוטי איטלקיות (מערכת וואלה! NEWS , מירב שיינר)

      מצרכים

      • ל-20 עוגיות גדולות
      • 140 גר' אגוזי לוז קלויים בקליפתם, ללא מלח
      • 70 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו ומעלה
      • 70 גר' סוכר (1/4 כוס+2 כפות)
      • 3 חלבונים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו וקולים את האגוזים כ-8 דקות. מוציאים ומצננים דקותיים. משפשפים את הקליפות ומאפשרים לחלקן להישאר על האגוזים.
      • 2. קוצצים את האגוזים והשוקולד לחתיכות קטנות (רצוי בעזרת סכין שף מושחזת, אבל ניתן גם במעבד מזון, רק שחשוב לשים לב לא לקצוץ יותר מדי) .
      • 3. בקערת מיקסר נקייה משומן מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית. מפזרים כמות קטנטנה מהסוכר על מנת שיתחיל לפתוח את סלילי החלבון. כעבור 2-3 דקות עוברים למהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את יתרת כמות הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף מבריק, חלק ויציב למחצה: כאשר מערבבים אותו עם בלון ההקצפה נותרים 'שבילים' אך התערובת לא קשה מדי.
      • 4. מכניסים לתוך המרנג את האגוזים והשוקולד הקצוצים ומקפלים בעדינות. שומרים על מרקם אוורירי.
      • 5. מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו.
      • 6. מכינים את שתי תבניות התנור: מרפדים בנייר אפיה ויוצקים בעזרת כף גדולה תלוליות מן הבלילה המוכנה במרחקים של כ-3 ס"מ.
      • 7. מכניסים את התבניות לתנור ואופים כשתי דקות. מכבים את התנור ומותירים את התבניות בתנור ללילה (בין 5-7 שעות) לייבוש מוחלט של העוגיות. מגישים עם אספרסו חזק ומים קרים.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -