מתכונים חמים

עוגיות לוז איטלקיות

עוגיות מרנג, שוקולד ואגוזי לוז שכל מהותן משתקפת בשמן: ברוטי מה בוני, בתרגום מאיטקית "מכוער אבל טעים". שימו לב - כל שצריך עבורן זה 4 חומרי גלם.

מתכון מאת: מירב שיינר ,מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

עוגיות ברוטי איטלקיות

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-20 עוגיות גדולות
  • 140 גר' אגוזי לוז קלויים בקליפתם, ללא מלח
  • 70 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו ומעלה
  • 70 גר' סוכר (1/4 כוס+2 כפות)
  • 3 חלבונים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו וקולים את האגוזים כ-8 דקות. מוציאים ומצננים דקותיים. משפשפים את הקליפות ומאפשרים לחלקן להישאר על האגוזים.
  • 2. קוצצים את האגוזים והשוקולד לחתיכות קטנות (רצוי בעזרת סכין שף מושחזת, אבל ניתן גם במעבד מזון, רק שחשוב לשים לב לא לקצוץ יותר מדי) .
  • 3. בקערת מיקסר נקייה משומן מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית. מפזרים כמות קטנטנה מהסוכר על מנת שיתחיל לפתוח את סלילי החלבון. כעבור 2-3 דקות עוברים למהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את יתרת כמות הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף מבריק, חלק ויציב למחצה: כאשר מערבבים אותו עם בלון ההקצפה נותרים 'שבילים' אך התערובת לא קשה מדי.
  • 4. מכניסים לתוך המרנג את האגוזים והשוקולד הקצוצים ומקפלים בעדינות. שומרים על מרקם אוורירי.
  • 5. מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו.
  • 6. מכינים את שתי תבניות התנור: מרפדים בנייר אפיה ויוצקים בעזרת כף גדולה תלוליות מן הבלילה המוכנה במרחקים של כ-3 ס"מ.
  • 7. מכניסים את התבניות לתנור ואופים כשתי דקות. מכבים את התנור ומותירים את התבניות בתנור ללילה (בין 5-7 שעות) לייבוש מוחלט של העוגיות. מגישים עם אספרסו חזק ומים קרים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully