- 1. אופים את תפוחי האדמה בתנור מחומם ל- 200 מעלות עם הקליפה עד שהם מתרככים (כשעה).
-
- 2. חוצים את תפוחי האדמה ומוציאים את התוכן לתוך קערה. משתדלים לא לפגוע בצורתם.
-
- 3. בסיר חם מטגנים בשמן זית את הבצל עם הכרישה, השום והתימין. מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי.
-
- 4. לאחר אידוי הבצלים מוסיפים את היין הלבן ותפו"א. מצמצמים את היין הלבן לחצי (אורך כמספר דקות) ומוסיפים את ציר הבישול.
-
- 5. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ-20 דקות נוספות על אש נמוכה.
-
- 6. מוסיפים שמנת, מלח ופלפל וטוחנים בבלנדר מוט. מחזירים לאש, מביאים לסף רתיחה ומגישים.