פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק וישיסואז קלאסי עם תפוח אדמה אפוי, יין וטימין

      מרק צרפתי קלאסי המבוסס על תפוחי אדמה בתנור שמתבשל יחד עם כרישה, בצל, יין וטימין

      2 מדרגים / 3.52 כוכבים

      מרקים במסעדת זופה (נמרוד סונדרס)
      מרקים במסעדת זופה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4-6 מנות:
      • 3 ק"ג תפו"א אדומים (מזן דזירה, 18 קטנים או 13 בגודל בינוני)
      • 3 גבעולי כרישה
      • 2 בצלים לבנים פרוסים
      • 1 בקבוק יין לבן
      • 10 ענפי תימין
      • 2 שיני שום
      • 2 ליטר ציר ירקות/ עוף/ מים
      • 3 עלי דפנה
      • פלפל אנגלי
      • 150 מ"ל שמן זית (3/4 כוס)
      • 1 חבילה שמנת מתוקה
      • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. אופים את תפוחי האדמה בתנור מחומם ל- 200 מעלות עם הקליפה עד שהם מתרככים (כשעה).
      • 2. חוצים את תפוחי האדמה ומוציאים את התוכן לתוך קערה. משתדלים לא לפגוע בצורתם.
      • 3. בסיר חם מטגנים בשמן זית את הבצל עם הכרישה, השום והתימין. מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי.
      • 4. לאחר אידוי הבצלים מוסיפים את היין הלבן ותפו"א. מצמצמים את היין הלבן לחצי (אורך כמספר דקות) ומוסיפים את ציר הבישול.
      • 5. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ-20 דקות נוספות על אש נמוכה.
      • 6. מוסיפים שמנת, מלח ופלפל וטוחנים בבלנדר מוט. מחזירים לאש, מביאים לסף רתיחה ומגישים.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -