וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק וישיסואז קלאסי עם תפוח אדמה אפוי, יין וטימין

מרק צרפתי קלאסי המבוסס על תפוחי אדמה בתנור שמתבשל יחד עם כרישה, בצל, יין וטימין

מתכון מאת: קובי בנדלק ועופר אלמליח, מערכת וואלה

מרקים במסעדת זופה. נמרוד סונדרס
מרקים במסעדת זופה

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • 3 ק"ג תפו"א אדומים (מזן דזירה, 18 קטנים או 13 בגודל בינוני)
  • 3 גבעולי כרישה
  • 2 בצלים לבנים פרוסים
  • 1 בקבוק יין לבן
  • 10 ענפי תימין
  • 2 שיני שום
  • 2 ליטר ציר ירקות/ עוף/ מים
  • 3 עלי דפנה
  • פלפל אנגלי
  • 150 מ"ל שמן זית (3/4 כוס)
  • 1 חבילה שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. אופים את תפוחי האדמה בתנור מחומם ל- 200 מעלות עם הקליפה עד שהם מתרככים (כשעה).
  • 2. חוצים את תפוחי האדמה ומוציאים את התוכן לתוך קערה. משתדלים לא לפגוע בצורתם.
  • 3. בסיר חם מטגנים בשמן זית את הבצל עם הכרישה, השום והתימין. מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי.
  • 4. לאחר אידוי הבצלים מוסיפים את היין הלבן ותפו"א. מצמצמים את היין הלבן לחצי (אורך כמספר דקות) ומוסיפים את ציר הבישול.
  • 5. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ-20 דקות נוספות על אש נמוכה.
  • 6. מוסיפים שמנת, מלח ופלפל וטוחנים בבלנדר מוט. מחזירים לאש, מביאים לסף רתיחה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully