מתכונים חמים

הקציצות של אבי ביטון

השף אבי ביטון מגלה לכם את הסוד שלו לקציצה המושלמת

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קציצות בקר ברוטב עגבניות של אבי ביטון

מחשבון המרות

מצרכים

  • לקציצות:
  • 500 גרם בשר טחון צלעות (נתח מס' 2) או צוואר (מס' 10)
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל גדול
  • 4 שיני שום
  • מלח
  • ופלפל
  • 1 ביצה
  • 50 גרם פירורי לחם (1/2 כוס)
  • לרוטב:
  • 5 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום
  • 3 עגבניות קצוצות
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1כפית סוכר
  • מלח פלפל
  • 2 כוסות מים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הקציצות: אם טוחנים בבית, חותכים את הבשר והבצל לקוביות, קוצצים גס את הפטרוזיליה, מוסיפים שיניהשום, מתבלים במלח ולפלפל וטוחנים יחד במטחנת בשר הכי דק, אפשר גם פעמיים. מוסיפים את פירורי הלחם והביצה ומערבבים.
  • *מי שאין לו מטחנת בשר: קוצצים את הפטרוזיליה, הבצל והשום, מכניסים למעבד מזון (ניתן גם את הביצה) וטוחנים בכמה פולסים קצרים. מוסיפים את תערובת עשבי התיבול לבשר הטחון ומסיימים בפירורי לחם, ביצה (אם לא הוכנסה קודם) ובתיבול. לשים עד לקבל תערובת אחידה.
  • 2. יוצרים מהתערובת קציצות. בשלב זה ניתן לטגן אותן בשמן רדוד או להכניס לבישול בתוך רוטב.
  • 3.הרוטב: מחממים בסיר את השמן, מטגנים את הבצל להזהבה ומוסיפים את השום. מטגנים יחד 1-2 דקות.
  • 4. מוסיפים את העגבניות והרסק ומטגנים יחד 5 דקות.
  • 5. מתבלים בפפריקה מתוקה, סוכר, מלח ופלפל.
  • 6. שופכים פנימה את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים, מכסים ומבשלים 30 דקות על אש קטנה.
  • 7. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הרוטב, מתקנים תיבול ומכניסים את הקציצות לרוטב החם (חשוב שלא יהיה רותח). מבשלים 20-30 דקות ומגישים חם עם אורז.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully