פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      זראזי - תפוחי אדמה ממולאים

      הזראזי (zrazi) הוא מעדן נפלא שמגיע אלינו מהמטבח המזרח אירופאי. מירב שיינר מלמדת כיצד להכין תפוח אדמה ממולא בהפתעות ומוגש עם שמנת חמוצה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      זראזי תפוחי אדמה ממולאים בפטריות (דרור עינב)
      זראזי תפוחי אדמה ממולאים בפטריות (דרור עינב)

      מצרכים

      • למעטפת:
      • 1/2 קג' מלח גס
      • 5-6 תפוחי אדמה בינוניים שטופים
      • 1-2 ביצים קטנות
      • 2-3 כפות קמח
      • 1 כפית מלח
      • 1/4 כפית פלפל
      • למלית:
      • 15 פטריות שמפניון גדולות פרוסות
      • 1 בצל גדול פרוס לטבעות
      • 2 כפות שמן צמחי (לא זית)
      • 1 כפית חמאה
      • מלח ופלפל
      • להרכבה וטיגון:
      • מעט קמח תירס
      • שמן, לטיגון
      • להגשה:
      • שמנת חמוצה
      • שמיר טרי

      אופן ההכנה

      • 1. תפוחי האדמה: מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה, שופכים מיל את המלח הגס באופן שווה ומעליו את תפוחי האדמה. אופים כשעה.
      • 2. הכנת המלית: במחבת רחבה מטגנים את הבצל, מוסיפים פנימה את הפטריות וממשיכים לטגן על אש נמוכה עד לריכוך קל. מוסיפים כפית חמאה ומתבלים במעט מלח ופלפל. מצמצמים את הנוזלים, מסירים מהאש ומעבירים לצלחת שטוחה. מצננים במקרר.
      • 3. מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, מעבירים אותם בזהירות למשטח העבודה (מוטב בעזרת מלקחיים) ומצננים כחצי שעה.
      • 4. חוצים את התפודים לשניים ומחלצים את התוכן מן הקליפה. מרסקים בעזרת מזלג. מתחילים להוסיף קמח וביצים בהדרגה. לעיתים ביצה אחת מספיקה ולעיתים יש להוסיף יותר קמח. צריך להגיע למצב של עיסה סמיכה ומעובה. מתבלים במלח ופלפל ומצננים במקרר כחצי שעה.
      • 5. הרכבת המנה: מפדרים את משטח העבודה במעט קמח תירס וקמח רגיל, יוצקים מעל מתערובת תפוחי האדמה ומשטחים עם כף היד לכדי יצירת דיסקית.
      • 6.. מניחים באמצע את הפטריות והבצל, סוגרים משני הצדדים תוך שימוש בקמח הלבן וקמח התירס שעל המשטח. סוגרים היטב ומשטחים שוב לדיסקית. מכינים מנה משפחתית גדולה בשני סבבים או מנות בגודל אישי- כף מתערובת תפוחי האדמה וכפית גדושה מתערובת הפטריות.
      • 7. מניחים את הדיסקיות הממולאות והמוכנות בתבנית מרופדת נייר אפיה ומכניסים למקרר לדקות ספורות.
      • 8. טיגון: מחממים שמן במחבת בגובה ס"מ. מניחים את הזרזי ומטגנים כדקה מכל צד ומעבירים על גבי נייר סופג. את המנות המשפחתיות הגדולות - מוטב לטגן כל אחת בנפרד את המנות האישיות ניתן לטגן 3-4 בבת אחת.
      • 9. הגשה: מניחים את הזרזי על צלחת הגשה יפה ויוצקים מעל שמנת חמוצה ומקשטים בעלי שמיר טריים. אוכלים חם.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -