קציצות דגים מיועדות גם למי שלא חובב דגים מושבע. בשר הדגים קליל הרבה יותר מבשר עוף ובטח מבשר בקר. התוצאה - קציצות ברוטב מופלא ואדום שכיף לזלול אותן בארוחת צהריים ולהמשיך את היום, מבלי לסחוב הרגשת כבדות ורצון עז "לשים ראש" חצי שעה במיטה.
כאן, שגב משה מביא את המתכון המעולה שלו לקציצות שתמיד יהיו מוכנות מבשר דגים לבן, כלומר מדגי מוסר, דניס, לוקוס, בורי וכדומה.
קציצות דגים ברוטב עגבניות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לקציצות
- ½ק״גדג מוסר טרי טחון (או דג לבן אחר)
- 2פרוסותלחם לבן מושרות במים וסחוטות (בלי החלק הקשה)
- בצל לבן קצוץ היטב
- ½כףשמיר קצוץ
- כףפטרוזיליה קצוצה
- כףכוסברה קצוצה
- כפיתמלח
- קורטפלפל
לרוטב
- מעטשמן לטיגון
- 2בצל לבן קצוץ
- 2שיני שום חתוכות לפרוסות
- פלפל חריף חתוך לפרוסות
- 3עגבניות חתוכות לקוביות
- פלפל גמבה חתוך לקוביות
- 3כפותרסק עגבניות
- כףפפריקה
- כפיתכמון
- כפיתכורכום
- ליטרמים
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- ½צרורכוסברה קצוצה (אפשר גם פטרויליה)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים קציצות דגים ברוטב עגבניות?
- 1מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים של הקציצות.
- 2יוצרים כדורים מהמסה ומניחים במקרר לחצי שעה עד שעה.
- 3מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת רחבה ומעט עמוקה או בסיר גדול ומוסיפים את הבצל.
- 4מטגנים עד שהבצל מזהיב ומוסיפים את השום ואת הפלפל חריף.
- 5מערבבים כדקה ואז מוסיפים את העגבניות, הגמבה, רסק העגבניות, התבלינים ובסוף את המים. מערבבים היטב.
- 6מבשלים כחצי שעה ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
- 7מוסיפים את קציצות הדגים לרוטב ומבשלים עוד כ-20 דקות.
- 8מסירים מהאש, מפזרים את הכוסברה (או הפטרוזיליה) מלמעלה ומגישים.