וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות דגים ברוטב עגבניות

שגב משה

1.12.2024 / 6:00

השף שגב משה נותן לנו את המתכון הנהדר שלו לקציצות דגים ביתיות מבושלות ברוטב של עגבניות עם פלפלים ועשבי תיבול

קציצות דגים ברוטב עגבניות. אלון מסיקה, אלון מסיקה
היש מנה מושלמת מזו לארוחת צהריים?/אלון מסיקה, אלון מסיקה

קציצות דגים מיועדות גם למי שלא חובב דגים מושבע. בשר הדגים קליל הרבה יותר מבשר עוף ובטח מבשר בקר. התוצאה - קציצות ברוטב מופלא ואדום שכיף לזלול אותן בארוחת צהריים ולהמשיך את היום, מבלי לסחוב הרגשת כבדות ורצון עז "לשים ראש" חצי שעה במיטה.

כאן, שגב משה מביא את המתכון המעולה שלו לקציצות שתמיד יהיו מוכנות מבשר דגים לבן, כלומר מדגי מוסר, דניס, לוקוס, בורי וכדומה.

קציצות דגים ברוטב עגבניות

מתכון מאת: שגב משה, מערכת וואלה אוכל

40 דקות עבודה,100 דקות סה"כ,קל להכנה,3 סועדים
קציצות דגים ברוטב עגבניות. אלון מסיקה, אלון מסיקה
קציצות דגים ברוטב עגבניות/אלון מסיקה

מצרכים למתכון

  • לקציצות

    • ½ק״גדג מוסר טרי טחון (או דג לבן אחר)
    • 2פרוסותלחם לבן מושרות במים וסחוטות (בלי החלק הקשה)
    • בצל לבן קצוץ היטב
    • ½כףשמיר קצוץ
    • כףפטרוזיליה קצוצה
    • כףכוסברה קצוצה
    • כפיתמלח
    • קורטפלפל
  • לרוטב

    • מעטשמן לטיגון
    • 2בצל לבן קצוץ
    • 2שיני שום חתוכות לפרוסות
    • פלפל חריף חתוך לפרוסות
    • 3עגבניות חתוכות לקוביות
    • פלפל גמבה חתוך לקוביות
    • 3כפותרסק עגבניות
    • כףפפריקה
    • כפיתכמון
    • כפיתכורכום
    • ליטרמים
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • ½צרורכוסברה קצוצה (אפשר גם פטרויליה)

אופן ההכנה

איך מכינים קציצות דגים ברוטב עגבניות?

  • 1
    מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים של הקציצות.
  • 2
    יוצרים כדורים מהמסה ומניחים במקרר לחצי שעה עד שעה.
  • 3
    מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת רחבה ומעט עמוקה או בסיר גדול ומוסיפים את הבצל.
  • 4
    מטגנים עד שהבצל מזהיב ומוסיפים את השום ואת הפלפל חריף.
  • 5
    מערבבים כדקה ואז מוסיפים את העגבניות, הגמבה, רסק העגבניות, התבלינים ובסוף את המים. מערבבים היטב.
  • 6
    מבשלים כחצי שעה ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
  • 7
    מוסיפים את קציצות הדגים לרוטב ומבשלים עוד כ-20 דקות.
  • 8
    מסירים מהאש, מפזרים את הכוסברה (או הפטרוזיליה) מלמעלה ומגישים.
0
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully