וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות ברוטב מטבוחה מהחלומות

עודכן לאחרונה: 19.12.2024 / 7:19

לארוחת השבת ולכריך של שישי - איילה ג'ני במתכון מנצח לסיר קציצות שמתבשלות ישר ברוטב סמיך ופיקנטי של מטבוחה, ואיזו מטבוחה? מהחלומות

סיר קציצות ברוטב מטבוחה פיקנטי. איילה ג'ני, מערכת וואלה
רוטב מטבוחה וקציצות בקר שיעשו לכם חגיגה אמיתית בצלחת או בכריך של שישי/מערכת וואלה, איילה ג'ני

בבית המרוקאי שבו גדלתי, זה לא היה שישי צהריים בלי סיר עם קציצות לכריך המסורתי. היום יש מי שמכינים אותו עם שניצל, אבל זו התפתחות של הדור שלי.

ההורים שלנו שבאו ממרוקו לא ידעו ולא הכינו שניצלים, רק קציצות. ואת העונג הזה של הכריך עם הקציצות של צהרי יום שישי היינו אוכלים כמובן עם סלטי המטבוחה והחציל שהיו עולים בערב על שולחן השבת. ביס מהחלומות.

לכבוד שישי החלטתי הפעם להכין סיר קציצות שמתבשלות ישר בתוך רוטב המטבוחה (וזה גם חוסך את הטיגונים). הצירוף של השניים - רוטב המטבוחה וקציצות הבקר - יעשו לכם חגיגה אמיתית בצלחת או בכריך של שישי.

סיר קציצות ברוטב מטבוחה פיקנטי. איילה ג'ני, מערכת וואלה
איזה סיר כייפי לשישי בצהריים/מערכת וואלה, איילה ג'ני

במתכון הזה יש שתי טכניקות שאני ממליצה לאמץ תמיד:

1. הבישול של המטבוחה: אם תבשלו את המטבוחה שלכם באופן המובא במתכון, מובטחת לכם תוצאה לא פחות ממעולה, תוך זמן קצר יחסית לבישול הסלט הזה, שלעיתים זקוק לשעות. הטכניקה כוללת בישול ואידוי של עגבניות טריות ומשומרות בנפרד מהפלפלים והשום, במשך 20 דקות בסך הכול, עד למרקם של כמעט ריבה. במידה ורוצים להמשיך עם המטבוחה לסלט ולא כרוטב לקציצות, ניתן להמשיך ולבשל אותה (הוראות במתכון).

2. אפיית הקציצות למשך 5 דקות לפני שהן נכנסות לבישול לסיר: הטכניקה הזו תבטיח לכם קציצות יפות. הן יישארו בדיוק כפי שעיצבתם אותן, וצורתן לא תשתנה במהלך הבישול.

למה לשלם הרבה?

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

קציצות ברוטב מטבוחה

מתכון מאת: איילה ג'ני, מערכת וואלה אוכל

40 דקות עבודה,60 דקות סה"כ,דרגת קושי בינונית,6 סועדים
סיר קציצות ברוטב מטבוחה פיקנטי. איילה ג'ני, מערכת וואלה
סיר קציצות ברוטב מטבוחה פיקנטי/איילה ג'ני

מצרכים למתכון

  • למטבוחה:

    • 5פלפלים אדומים (גמבות)
    • 5עגבניות
    • 1פחיתשימורי עגבניות קצוצות או מרוסקות
    • 1פלפל חריף ירוק קצוץ (לפי מידת החריפות הרצויה)
    • 3-4כףשמן
    • 6-7שיני שום קלופות וקצוצות
    • 1כפיתפפריקה מתוקה בשמן
    • ½כפיתמלח
    • 1כפיתסוכר
  • לקציצות:

    • 500גרםבשר טחון בקר (עדיף מנתח צלעות מס' 2)
    • 1בצל בגודל בינוני, מגורר
    • 2פרוסותלחם שהושרו במים ונסחטו
    • 3כפותשמן
    • 3כפותמים
    • ½כפיתראס אל חנות
    • ½כפיתפלפל אנגלי טחון או פלפל שחור גרוס
    • 1כפיתמלח (שטוחה)

אופן ההכנה

איך מכינים קציצות ברוטב מטבוחה?

  • 1
    הקציצות: לשים היטב את תערובת הבשר על כל מרכיביה. צרים בעזרת ידיים משומנות קציצות, מניחים במגש אפייה מרופד נייר אפייה ואופים כ-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  • 2
    המטבוחה: מתחילים בקלייה של הפלפלים האדומים בתנור - כ-30 דקות בחום של 180 מעלות (ניתן להכניס במקביל לקציצות). מצננים מעט, מקלפים, קוצצים גס ומניחים במסננת כדי שיגירו נוזלים.
  • 3
    בינתיים מכינים את העגבניות: חורצים עם סכין איקס בחלקן התחתון, חולטים במים רותחים, מקלפים וקוצצים. שמים בסיר רחב את העגבניות הקצוצות יחד עם שימורי העגבניות המרוסקות והפלפל החריף ומתחילים לאדות ולצמצם עד אידוי של כל הנוזלים. בערך 20 דקות. חשוב לערבב מדי פעם כדי שלא יישרף.
  • 4
    במקביל מחממים מחבת קטנה עם שמן ומטגנים את הפלפלים הקלויים הקצוצים יחד עם שיני השם הקצוצות, כ-3-4 דקות.
  • 5
    מוסיפים את כל תכולת המחבת עם הפלפלים, השום והשמן לתוך הסיר עם העגבניות. מתבלים במלח, סוכר ופפריקה וממשיכים לערבב כדקה. בשלב הזה הרוטב אמור להיות כבר סמיך ומבריק.
  • 6
    מוסיפים את הקציצות לסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה במכסה סגור עוד כ-10 דקות.
  • טיפ: במידה ורוצים להכין את המטבוחה כסלט לשולחן, ללא קציצות, ממשיכים לבשל אותה עוד 40-60 דקות עם מכסה, אגב ערבוב, עד הסמכה.
2
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully