- 1. לשים את הבצק. ניתן לעשות זאת בשתי דרכים: לישה בידיים או מיקסר (צריך מכשיר חזק).
-
- בידיים: שמים בקערה את כל המרכיבים למעט השמרים, מוסיפים עם יד אחת ובהדרגתיות את השמרים בזמן שהיד השנייה מחדירה את המרכיבים אל תוך התערובת. ממשיכים ללוש ביד אחת כשהיד השנייה מסובבת את הקערה ומאפשרת הוספת מים או קמח תלוי בגמישות הבצק. מוציאים את הבצק למשטח ולשים אותו לצורת כדור גמיש.
-
- במיקסר עם רקס לישה: מכניסים את כל המרכיבים, מערבלים במהירות איטית כדקה, מוספים מים ו/או קמח על פי גמישות הבצק. מערבלים עוד כ-5 דקות על מהירות בינונית עד להיווצרות כדור גמיש.
-
- 2. מתפיחים את הכדור בקערה כשעה במקום חמים (עד שהוא לפחות מכפיל את נפחו).
-
- 3. לאחר התפיחה אם רוצים פיצה עבה - מוציאים את הבצק למרכז תבנית התנור ומותחים אותו לצדדים, אם רוצים פיצה דקה מרדדים בעזרת מערוך למלוא גודל התבנית, ואם רוצים פיצה דקה מאוד מחלקים את הבצק, מרדדים לעובי הרצוי ופשוט מכינים יותר פיצות.
-
- 4. מורחים את הבצק בשמן זית ושולחים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20-35 דקות (תלוי בעובי הבצק). הבצק יכול לעמוד במצב חצי אפוי כ-5-6 שעות מחוץ לתנור כשהוא מכוסה במגבת.
- כשהאורחים הקטנטנים באים מקשטים את הפיצה בכל העולה על דעתכם ניתן לכסות את הפיצה ברוטב עגבניות חריף מעט, מוצרלה באפלו, זיתים ואורגנו.