מתכונים חמים

חומוס ביתי בקלי קלות

כמה קל להכין חומוס נהדר בלי לצאת מהבית? לא יכול להיות קל מזה! איציק דהאן עם מתכון שיגרום לכם לזנוח את החומוסים הקנויים על מדפי הסופר.

מתכון מאת: איציק דהאן ,מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

חומוס סעיד

מחשבון המרות

מצרכים

  • לקילו חומוס מוכן:
  • 1/2 קילו גרגירי חומוס
  • 300 מ"ל טחינה גולמית (או יותר, לפי הטעם)
  • 300 מ"ל מים, או 150 מ"ל מים ו-150 מ"ל (כ-4 קוביות) קרח
  • כפית מלח
  • מיץ לימון לפי הטעם (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. משרים את החומוס למשך לילה, ומחליפים מדי פעם את המים. בזמן ההשריה הגרגירים תופחים.
  • 2. מסננים את המים, שוטפים את הגרגירים היטב ומכניסים לסיר גדול עם כמה ליטרים של מים. מבשלים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.
  • 3. אחרי הרתיחה מסירים את הקצף, הלכלוך והקליפות הצפות וממשיכים לבשל בסיר פתוח, על אש בינונית. אפשר לבשל על אש גבוהה רק אם אתם בסביבה ומשגיחים על הסיר. אם חסרים מים, יש להוסיף מים רותחים.
  • 4. אחרי כשעה או יותר, בהתאם לטריות הגרגירים, בודקים אם החומוס רך דיו. הגרגירים צריכים להתפורר.
  • 5. מסננים את הגרגירים אך שומרים חלק ממי הבישול. מצננים לטמפרטורת החדר.
  • 6. טוחנים במעבד מזון את החומוס, הטחינה, הלימון והמלח. מוסיפים את המים (או המים והקרח) בהדרגה. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 7. הערה: אם אוכלים את כל החומוס באותו יום, אין צורך לטחון קרח. אם רוצים לשמור אותו יומיים-שלושה, עדיף לטחון קרח במקום חלק מהמים, ולהעביר מיד לקירור.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully