- 1 . מכינים את הבצק: מכניסים למיקסר את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה ולשים כ-7 דקות עם וו לישה במהירות נמוכה.
-
- 2. מוציאים את המסה ומכניסים להתפחה של לילה במקרר.
-
- 3. למחרת, מרדדים את החמאה בין 2 ניירות אפייה לצורת מלבן.
-
- 4. מוציאים את הבצק מהמקרר (חשוב לעבוד עמו כשהוא קר) ומרדדים אותו לגודל של 30X40 סנטימטר (גודל מלבן כפול מזה של מלבן החמאה).
-
- 5. עוטפים עם המלבן של הבצק את מלבן החמאה, כמו מעין מעטפה.
-
- 6. מרדדים את המסה ופותחים את הבצק שנוצר שוב למלבן בגודל של 40X30 סנטימטרים.
- .
- 7. מקפלים את הבצק ל-3 על ידי קיפול של צד אחד שלו עד האמצע ומעליו הצד השני.
-
- 8. מכניסים את הבצק כשהוא מקופל למקרר לחצי שעה. מוציאים, מרדדים את הבצק שוב ומקפלים שוב ל-3 חלקים באותו האופן. חוזרים על התהליך פעם נוספת (מקררים לחצי שעה, מוציאים, מרדדים ומקפלים ל-3) ולאחר מכן מניחים שוב את הבצק לחצי שעה מנוחה במקרר.
-
- 9. מוציאים מהקירור אחרי שלושת הקיפולים. מרדדים את הבצק לעובי של כ-20 מילימטרים ואז מקפלים אותו לשניים.
-
- 10. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-8 סנטימטרים ובמרכזו קורצים חור קטן (לקבלת צורת דונאט אופיינית).
-
- 11. מניחים לעיגולי הבצק לתפוח שעה בטמפרטורת החדר.
-
- 12. אופן הכנת הקרם: מרתיחים את השמנת ומורידים את הסיר מהאש.
-
- 13. מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים עם מטרפה עד להמסתו המלאה.
-
- 14. מכניסים את הקרם שנוצר למקרר לשעתיים.
-
- 15. לאחר הקירור מקציפים עם מיקסר את הקרם עד לקבלת מרקם יציב.
-
- 16. מטגנים את הבצק לאחר התפיחה בשמן עמוק של זרעי ענבים או קנולה, למשך כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מי שמעוניין בגרסה אפויה יכול לחמם תנור ל-190 מעלות ולאפות בין 10 ל-12 דקות.
-
- 17. אחרי הוצאת הבצק מטיגון או אפייה, מכניסים את הקרם לשק זילוף עם צנתר ארוך (אם אין בבית אפשר גם עם מזרק), הופכים את הקרונאט וממלאים אותו מלמטה במספר מוקדים, תוך כדי משיכת הצנתר למעלה, כדי שהקרם יתפזר באופן אחיד בין כל שכבות הבצק.
-
- 18.מפזרים מסביב לקרונאט אבקת סוכר.
-
- 19. מחממים את האייסינג כחצי דקה במיקרוגל ומזלפים אותו כשהוא חם, מעל הקרונאט.
-
- טיפ: מי שמעניין לגוון יכול להוסיף לציפוי פצפוצי שוקולד או סוכריות.