צ'ורוס טבעוניים

במתכון שלפניכם יש שני פטנטים: הראשון שמכינים את הבצק הרבוך ללא בישול על הכיריים אלא בקערה, בעזרת מים רותחים. השני שזו גרסה טעימה להפליא למרות שהתערובת נטולת ביצים ומוצרי חלב. נפלא לטבעונים ולכל מי שנמנע ממוצרי חלב ו/או ביצים.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
צ'ורוס

מצרכים

  • חומרים ל-30 צ'ורוס:
  • 11/4 כוסות (180 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית משחת או תמצית וניל
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
  • שמן לטיגון עמוק
  • להגשה
  • סוכר וקינמון

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1 מחממים את השמן לטיגון בסיר לטיגון עמוק.
  • 2. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, הסוכר והמלח בקערה.
  • 3. מוסיפים את השמן, הווניל ואת המים הרותחים בהדרגה תוך כדי ערבוב בכף עץ עד לקבלת בצק סמיך, רטוב וצמיגי. אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים מעט מים רותחים.
  • 4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן רחב.
  • 5. מזלפים מן הבלילה אל תוך השמן החם וחותכים למקטעים בסכין או מספריים באורך 10-8 ס"מ.
  • 6. מטגנים 5 דקות עד להזהבה אחידה ועמוקה משני הצדדים (אל תחששו מטיגון ארוך, זה לוקח זמן יותר ממה שהייתם מצפים), מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  • 7. מעבירים לטבילה בקערה עם סוכר מתובל בקינמון ומגלגלים לציפוי. מגישים בטמפ' החדר.
  • גיוונים:
  • ניתן לטבול ברוטב של ריבת חלב (מדוללת בשמנת מתוקה) או רוטב שוקולד.
  • אפשר לדשן את התערובת ב-2 ביצים שמוסיפים בסוף, לפני שמעבירים לזילוף וגם להחליף את השמן ב-50 גרם חמאה מומסת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully