- אופן ההכנה:
- 1 מחממים את השמן לטיגון בסיר לטיגון עמוק.
-
- 2. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, הסוכר והמלח בקערה.
-
- 3. מוסיפים את השמן, הווניל ואת המים הרותחים בהדרגה תוך כדי ערבוב בכף עץ עד לקבלת בצק סמיך, רטוב וצמיגי. אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים מעט מים רותחים.
-
- 4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן רחב.
-
- 5. מזלפים מן הבלילה אל תוך השמן החם וחותכים למקטעים בסכין או מספריים באורך 10-8 ס"מ.
-
- 6. מטגנים 5 דקות עד להזהבה אחידה ועמוקה משני הצדדים (אל תחששו מטיגון ארוך, זה לוקח זמן יותר ממה שהייתם מצפים), מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
-
- 7. מעבירים לטבילה בקערה עם סוכר מתובל בקינמון ומגלגלים לציפוי. מגישים בטמפ' החדר.
-
- גיוונים:
- ניתן לטבול ברוטב של ריבת חלב (מדוללת בשמנת מתוקה) או רוטב שוקולד.
-
- אפשר לדשן את התערובת ב-2 ביצים שמוסיפים בסוף, לפני שמעבירים לזילוף וגם להחליף את השמן ב-50 גרם חמאה מומסת.