סטייק טופו על המנגל

טופו על האש שעולה על המנגל יכול להיות חגיגה טעימה ופריכה, אם רק שומרים על כמה כללי זהב

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
סטייק טופו טבעוני. נמרוד סונדרס,
סטייק טופו טבעוני(צילום: נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל-2-4 מנות
  • 300 גרם קוביית טופו,
  • מלח ופלפל
  • מעט שמן זית
  • לרוטב בוטנים:
  • 1 כוס בוטנים קלויים קלות או 2 כפות חמאת בוטנים
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית מחית קארי אדומה או פלפל אדום חריף
  • 1 כף שומן קוקוס
  • 4 כפות מים
  • להגשה:
  • חסה
  • כוסברה
  • בצל ירוק

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הרוטב: טוחנים יחד את כל המרכיבים בבלנדר, טועמים ומתקנים תיבול לקבלת רוטב מאוזן.
  • 2. פורסים את קוביית הטופו לארבע פרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ ומייבשים אותן בין ניירות המגבת.
  • 3. מתבלים את הטופו וצולים את הפרוסות בחום בינוני על מחבת (עדיף פסים) או על המנגל עד שהן מזהיבות יפה.
  • 4. מוסיפים את הרוטב ומגישים מיד עם חסה, כוסברה ובצל ירוק.
  • כללי זהב לטופו המושלם:
  • • קונים רק טופו מוצק ולא משי. הרך מתאים למשימות אחרות.
  • • פורסים לפרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ, לא חותכים לקוביות או רצועות אלא משאירים כמה שיותר גדול.
  • • מייבשים את הפרוסות בין שתי שכבות של מגבות נייר ולוחצים מעט לספיגת נוזלים מיותרים.
  • • מתבלים בתבלינים יבשים או רטבים סמיכים. רטבים נוזליים יחבלו בצלייה.
  • • מחממים היטב את הגריל או המחבת ומשמנים לפני שמניחים את הטופו.
  • • רוצים פריך? צולים לאט-לאט, בחום עקיף.
  • • מגישים מיד. אין דבר נורא יותר מטופו קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully