פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת בננה בחושה וגלידת שוקולד

      מירב שיינר שוזרת בין חתיכות עוגת הבננות הבחושה הזאת, חתיכות גלידת שוקולד מלבניות התוצאה יפיפייה, והכי חשוב - מצננת

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת בננות בחושה וגלידת שוקולד (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)
      עוגת בננות בחושה וגלידת שוקולד (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)

      מצרכים

      • ל-2 תבניות אינגליש
      • 4 ביצים גדולות
      • 200 גרם (1 כוס) סוכר
      • 160 מל' (כ-2/3 כוס) שמן
      • 1 בננה גדולה ובשלב, מעוכה היטב
      • 230 גרם (כוס וחצי) קמח מנופה
      • 1 כפית אבקת אפייה
      • 200 גרם יוגורט (עד 5%)
      • מטבעות שוקולד חלב/ מריר מקומחים
      • גלידת שוקולד באריזה משפחתית

      אופן ההכנה

      • 1. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מזלפים את השמן באיטיות וממשיכים להקציף עד שהתערובת הופכת בהירה, קרמית וחלקה יותר. חשוב לשים לב שבמהלך ההקצפה הסוכר לא מצטבר בקרקעית הקערה, יש לגרוף מדי פעם עם מרית ולהמשיך.
      • 2. מוסיפים את הבננה המעוכה ומקציפים עוד כדקה.
      • 3. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים את היוגורט והיבשים (קמח ואבקת אפייה) בשתי פעימות: קמח, יוגורט, קמח, יוגורט. מערבלים בין לבין כדקה. ניתן בעזרת מרית להשלים את איחוד הבלילה בתנועות קיפול. חשוב לא לערבל יתר על המידה כדי לשמור על תערובת אוורירית ועל מנת שלא לפתח גלוטן במידה רבה מדי - דבר אשר יוביל לעוגה במרקם דחוס.
      • 4. יוצקים את הבלילה לתבניות ומסדרים מעל את מטבעות השוקולד המקומחים קלות. אופים 35-40 דקות בטמפ' של 170 עד למבחן 'קיסם יבש'. ניתן להוסיף מטבעות שוקולד או פתיתי שוקולד גם לתוך הבלילה - עד 20% ממשקלה.
      • 5. מצננים בתבנית כשעה. בינתיים נוטלים 'תבנית אינגליש' נוספת, לתוכה יוצקים את גלידת השוקולד ומיישרים היטב. מחזירים למקפיא לשעה.
      • 6. כעת פורסים את העוגה לחתיכות בעובי 2 ס"מ לכל היותר . מיד לאחר מכן מוציאים את הגלידה שיצקנו לתבנית ופורסים גם ממנה פרוסות בעובי הנ"ל. כל שנותר הוא לשבץ את פרוסות הגלידה בין פרוסות העוגה: מוציאים פרוסת עוגה ושמים במקומה פרוסת גלידה. כך ממשיכים הלאה עם התבנית השנייה. מכניסים את התבניות למקפיא לרבע שעה.
      • 7. מגישים למרכז השולחן ואוכלים בכפות. אפשר גם לחתוך כל סנדוויץ' באמצע ולקבל מיני קסטות של עוגה בחושה וגלידה.

      עוד מתכוני עוגות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -