קינן בסל, שף ומתכונאי, אוטודידקט שעזב את לימודי האמנות כי אהב יותר מדי להיות במטבח, גילה שהאושר האמיתי שלו הוא לבשל ולארח.
הפעם, הוא מכין לחם תירס ביתי בתבנית של עוגה בחושה (אבל בשתי קערות), כזה שכיף לאכול גם קר אבל שתענוג לחמם אותו כל פעם מחדש (זה ידוע שאלוהים ברא את החמאה מיד אחרי התירס), להגיש אותו גם כמנה אישית, ולשדרג אותו עם כל דבר שאוהבים וקצת יצירתיות. בים בם בם.
לחם תירס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
ללחם
- 1כוסרוויון
- 3ביצים
- 2כוסותקמח תירס
- כוסקמח לבן
- ½כוסחמאה בטמפרטורת החדר
- ¼כוססוכר
- 4כפיותאבקת אפייה
- כפיתמלח
- 1כוסתירס טרי (גרעינים בלבד מכ-3 קלחים, מופרדים מהקלחים)
להגשה
- מעטחמאה
- קרטוןרוויון קר
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים לחם תירס?
- 1מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבניות.
- 2בקערה גדולה מערבבים היטב את כוס הרוויון עם הביצים.
- 3בקערה נפרדת מערבבים היטב את הקמחים עם אבקת האפייה והמלח.
- 4מוסיפים לקערת הקמחים את החמאה וגרגירי התירס ומערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד וגרגירי.
- 5מעבירים את התערובת לקערת הרווין והביצה ומאחדים ביניהם לתערובת אחידה.
- 6מחלקים את תערובת הבצק לשלוש ומעבירים לתבניות עד חצי גובה התבנית.
- 7מכניסים את התבניות לתנור לכ-45 דקות (יש לנעוץ קיסם במרכז הלחם. אם הוא יוצא יבש, הלחם מוכן).
- 8מוציאים את הלחם מהתנור ומצננים היטב.
- 9להגשה: פורסים את לחם התירס לפרוסות בעובי של 5 ס"מ, מחממים חמאה על מחבת, וצורבים מעט כל פרוסה מכל צד. מומלץ להגיש עם רוויון קר.
אפשר להגיש עם ממרח סלק או כל ממרח אחר שאוהבים/דרור עינב,דרור עינב קינן בסל, שף ובעלים של ה- Society Salon/דרור עינב,דרור עינב