וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קסדייה מקסיקנית שמכינים על המחבת ברגע

עודכן לאחרונה: 4.5.2025 / 7:15

מחפשים איך לגוון את ארוחת הערב שלכם או של הילדים? הכירו את אחת המנות הכי קלות וטעימות שיש

קסדייה הכי טעימה שיש. אלון מסיקה
בדרך אל הפיקניק. קסדייה מקסיקנית/אלון מסיקה

הקסדייה (Quesadilla) האהובה מהמטבח המקסיקני היא למעשה טוסט טורטיות פשוט וקל שמכינים לרוב על המחבת, אבל כשעושים אותו נכון כמו במתכון של אורלי פלאי, מדובר באחת המנות הכי טעימות שיש.

הקסדייה היא דרך נפלאה לגוון את ארוחת הערב שלכם או של הילדים והיא יכולה להכיל שלל ממרחים, גבינות, ירקות, ביצים, נתחי דג או בקיצור - כל מה שאוהבים.

כשאתם יוצאים לפיקניק, לטיול או סתם מחפשים מה לקחת איתכם לחוף הים, הכי כיף להכין לכולם קסדיייה ארוזה בנייר כסף. אם אתם מקצוענים, תוכלו אפילו לחמם אותה על הגזייה של הקפה או על המנגל.

קסדייה הכי טעימה שיש. אלון מסיקה
תגוונו קצת את ארוחת הערב. קסדייה מקסיקנית/אלון מסיקה

קסדייה הכי טעימה שיש

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה אוכל

קסדייה הכי טעימה שיש. אלון מסיקה
קסדייה הכי טעימה שיש

מצרכים למתכון

    • 4טורטיות
    • 1אבוקדו פרוס
    • 4פרוסותמוצרלה או צ'דר
    • 1עגבניה פרוסה
    • 1פלפל חתוך
  • לסלסה עגבניות ובצל:

    • 2-3כפותשמן זית
    • 1בצל קטן קצוץ
    • 2שיני שום קצוצות
    • ½פלפל אדום קצוץ
    • 4עגבניות קצוצות
    • קורטכמון
    • קורטצ'ילי גרוס
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

איך מכינים קסדייה הכי טעימה שיש?

  • 1
    מכינים את הסלסה: מחממים שמן זית בסיר קטן ומטגנים את הבצל עם השום והפלפל.
  • 2
    מוסיפים את העגבניות, מתבלים, מכסים חלקית ומבשלים כרבע שעה לקבלת רוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 3
    מניחים טורטיה על משטח עבודה וחורצים את הרדיוס שלה מהמרכז להיקף. מורחים בסלסת עגבניות ובצל שהכנו ומפזרים תוספת על כל רבע - אבוקדו, גבינה, ירקות.
  • 4
    מקפלים את הרבעים אחד על השני והשלישי לקבלת כריך משולש. מכינים כך את כל הטורטיות.
  • 5
    קולים על מחבת עם מעט שמן זית.
  • רוצים לארוז ולקחת לפיקניק? עוטפים את הקסדייה ברדיד אלומיניום לשמירה על החום. או לחילופין קולים על הגריל או על גזייה בפיקניק.
  • הצעות גיוון: * אפשר לגוון עם ממרחים וגבינות שונות. *משלבים בין המרכיבים גם שעועית לבנה מבושלת ברוטב. *מחליפים את הגבינות בנתחי בשר או עוף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully