- 1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, השמרים והמלח. מוסיפים את המים, ומערבבים במהירות. הבצק שמתקבל דביק ומכוער, ונדמה ששום דבר טוב לא יכול לצאת ממנו. אל דאגה. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומניחים אותו בצד ל-18 שעות לפחות, בטמפרטורת החדר.
-
- 2. כעבור כ-18 שעות, כשפני השטח של הבצק מנוקדים בבועות, הוא מוכן. מקמחים את משטח העבודה, ומניחים עליו את הבצק. מפזרים עליו עוד מעט קמח, ומקפלים אותו לשניים. מכסים בניילון נצמד (לא מהודק) ומניחים לו לרבע שעה.
-
- 3. צרים מהבצק בזריזות כדור (אפשר לקמח קצת את הידיים כדי שהוא לא יידבק אליהן). מקמחים בנדיבות מגבת מטבח נקייה, מניחים עליה את הבצק, ומכסים במגבת נוספת. מניחים לבצק לעוד כשעתיים. הבצק יכפיל את נפחו.
-
- 4. לפחות חצי שעה לפני שהבצק מוכן לאפייה, מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומניחים בתוכו סיר (או קדרת חרס או פיירקס) מכוסה בנפח של 6-8 ליטר (הסיר או הקדרה צריכים להיות כאלה שניתן לאפות בהם בתנור בדקו את הוראות היצרן), כדי שיתחמם גם הוא.
-
- 5. כשהבצק מוכן, מוציאים את הסיר בזהירות מהתנור. מחליקים את היד אל מתחת למגבת שעליה מונח הבצק, מרימים אותו, והופכים את הבצק אל תוך הסיר (לא משמנים את הסיר). מנערים טיפה את הסיר אם הבצק לא נחת במרכזו. הבצק עדיין מכוער למדי, אבל אל דאגה, הוא יתפח ויתעגל ויקבל צורה אחידה. מכסים את הסיר, מחזירים לתנור ואופים 30 דקות. מסירים את המכסה ואופים 15-30 דקות נוספות, עד שכיכר הלחם מזהיבה. מצננים על רשת צינון.