מרק בטטה, ירקות שורש צלויים ושמן אגוזים
באדיבות השף שאול בן אדרת ממסעדת 'קימל'
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8 בטטות קלופות
- 3 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 1 ליטר ציר עוף/או 1 ליטר שמנת
- מלח פלפל
- 2 כפות דבש תמרים
- שורש סלרי קלוף חתוך לקוביות
- שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
- בצל חתוך לקוביות
- לפת קלופה חתוכה לקוביות
- 2 ענפי רוזמרין
- 3 כפות שמן זית
- מלח פלפל
אופן ההכנה
- 1. את הבטטות מבשלים במים רותחים עד לריכוך. מסננים ומוסיפים ציר עוף או שמנת (על פי הטעם), מלח, פלפל, דבש וג'ינג'ר.
- 2. מעבירים את המרכיבים לטחינה במעבד מזון.
- 3. מסדרים את ירקות השורש בתבנית, מתבלים במלח, פלפל ורוזמרין.
- 4. מכניסים לתנור לכ-חצי שעה בחום של 200 מעלות.
- 5. בהגשה: מוזגים מרק בטטה בצלחות מרק, מוסיפים כף גדושה של ירקות שורש ומטפטפים 2-3 טיפות שמן אגוזים.