מתכונים חמים

מרק בטטה, ירקות שורש צלויים ושמן אגוזים

באדיבות השף שאול בן אדרת ממסעדת 'קימל'

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מרק בטטה עם ירקות שורש צלויים

מחשבון המרות

מצרכים

  • 8 בטטות קלופות
  • 3 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1 ליטר ציר עוף/או 1 ליטר שמנת
  • מלח פלפל
  • 2 כפות דבש תמרים
  • שורש סלרי קלוף חתוך לקוביות
  • שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
  • בצל חתוך לקוביות
  • לפת קלופה חתוכה לקוביות
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח פלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. את הבטטות מבשלים במים רותחים עד לריכוך. מסננים ומוסיפים ציר עוף או שמנת (על פי הטעם), מלח, פלפל, דבש וג'ינג'ר.
  • 2. מעבירים את המרכיבים לטחינה במעבד מזון.
  • 3. מסדרים את ירקות השורש בתבנית, מתבלים במלח, פלפל ורוזמרין.
  • 4. מכניסים לתנור לכ-חצי שעה בחום של 200 מעלות.
  • 5. בהגשה: מוזגים מרק בטטה בצלחות מרק, מוסיפים כף גדושה של ירקות שורש ומטפטפים 2-3 טיפות שמן אגוזים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully