פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק בטטה, ירקות שורש צלויים ושמן אגוזים

      באדיבות השף שאול בן אדרת ממסעדת 'קימל'

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק בטטה עם ירקות שורש צלויים (יח
      מרק בטטה עם ירקות שורש צלויים (יח"צ)

      מצרכים

      • 8 בטטות קלופות
      • 3 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
      • 1 ליטר ציר עוף/או 1 ליטר שמנת
      • מלח פלפל
      • 2 כפות דבש תמרים
      • שורש סלרי קלוף חתוך לקוביות
      • שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
      • בצל חתוך לקוביות
      • לפת קלופה חתוכה לקוביות
      • 2 ענפי רוזמרין
      • 3 כפות שמן זית
      • מלח פלפל

      אופן ההכנה

      • 1. את הבטטות מבשלים במים רותחים עד לריכוך. מסננים ומוסיפים ציר עוף או שמנת (על פי הטעם), מלח, פלפל, דבש וג'ינג'ר.
      • 2. מעבירים את המרכיבים לטחינה במעבד מזון.
      • 3. מסדרים את ירקות השורש בתבנית, מתבלים במלח, פלפל ורוזמרין.
      • 4. מכניסים לתנור לכ-חצי שעה בחום של 200 מעלות.
      • 5. בהגשה: מוזגים מרק בטטה בצלחות מרק, מוסיפים כף גדושה של ירקות שורש ומטפטפים 2-3 טיפות שמן אגוזים.

      עוד מתכוני מרקים

      מרק בטטה, ירקות שורש צלויים ושמן אגוזים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -