- 1. שמים בסיר את כל החומרים למעט הקלמארי ומביאים לרתיחה, מורידים מהאש ומצננים היטב.
-
- 2. בינתיים, מרתיחים כ-5 ליטר מים בסיר נפרד וממליחים מעט.
- מכינים כ-4 ליטר מי קרח.
-
- 3. חולטים תחילה את גופי הקלמרי במים הרותחים (30 שניות או עד שצבעם הופך ללבן אטום).
-
- 4. שולים את הקלמארי בעזרת כף מחוררת גדולה ומעבירים מיד למי הקרח (על מנת לעצור את תהליך הבישול).
-
- 5. מביאים את המים שבסיר חזרה לרתיחה וחולטים באותה הצורה את הראשים של הקלמארי (כ-20 שניות).
-
- 6. מסננים את הקלמארי ממי הקרח ומעברים לצנצנת כבישה. יוצקים מלמעלה את התחמיץ ומסיימים בשמן הזית.
-
- 7. קורצים עיגול של נייר פרגמנט בקוטר של פיית הצנצנת ומניחים על פני שמן הזית. אוטמים את הצנצנת ושומרים במקרר למשך יומיים.
-
- 8. הקלמארי יישמרו כך (במקרר בלבד) עד שבועיים, מומלץ להגיש משוכים במעט שמן זית ובליווי עלים ירוקים וצנוניות.