וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלמרי כבוש

הדבר הכי חשוב בכבישה של קלמרי הוא בחירת הטעמים שילוו את המעדן הזה. במסעדת "מל ומישל" מתל אביב אוהבים להשתמש בכוכב אניס, הל וחומץ בלסמי לבן.

מתכון מאת: מסעדת מל ומישל, מערכת וואלה

קלמרי כבוש של מסעדת מל ומישל. ברני ארדוב
קלמרי כבוש של מסעדת מל ומישל

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס חומץ בלסמי לבן
  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • 1 כפית שאטה
  • 3 עלי דפנה
  • ½ כוכב אניס
  • 2 פולי הל- שבורים
  • 500 גר' קלמרי נקי
  • 5 כפות שמן זית
  • נייר פרגמנט

אופן ההכנה

  • 1. שמים בסיר את כל החומרים למעט הקלמארי ומביאים לרתיחה, מורידים מהאש ומצננים היטב.
  • 2. בינתיים, מרתיחים כ-5 ליטר מים בסיר נפרד וממליחים מעט.
  • מכינים כ-4 ליטר מי קרח.
  • 3. חולטים תחילה את גופי הקלמרי במים הרותחים (30 שניות או עד שצבעם הופך ללבן אטום).
  • 4. שולים את הקלמארי בעזרת כף מחוררת גדולה ומעבירים מיד למי הקרח (על מנת לעצור את תהליך הבישול).
  • 5. מביאים את המים שבסיר חזרה לרתיחה וחולטים באותה הצורה את הראשים של הקלמארי (כ-20 שניות).
  • 6. מסננים את הקלמארי ממי הקרח ומעברים לצנצנת כבישה. יוצקים מלמעלה את התחמיץ ומסיימים בשמן הזית.
  • 7. קורצים עיגול של נייר פרגמנט בקוטר של פיית הצנצנת ומניחים על פני שמן הזית. אוטמים את הצנצנת ושומרים במקרר למשך יומיים.
  • 8. הקלמארי יישמרו כך (במקרר בלבד) עד שבועיים, מומלץ להגיש משוכים במעט שמן זית ובליווי עלים ירוקים וצנוניות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully