וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרנג אגוזים לבן עם קומפוט תותים

מעין מקרון פשוט להכנה. כריך של מרנג ובתוכו קומפוט תותים אדמוני בבישול קצר, להשלמת מצוות כורך

מתכון מאת: יאיר יוספי, מערכת וואלה

מנות פסח אלבה. אפיק גבאי
מנות פסח אלבה

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • לקומפוט:
  • 400 גרם תותים שטופים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר חום בהיר דמררה
  • 1 כף ליקר שקדים אמרטו (או וויסקי, אם אין ליקר)
  • למרנג:
  • 200 גרם חלבונים
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם פקאן ואגוזי לוז קצוצים גס

אופן ההכנה

  • מכינים את הקומפוט:
  • 1. מסירים את העוקץ מהתותים, ומכניסים אותם שלמים לסיר קטן.
  • 2. מוסיפים את הסוכר וליקר השקדים. מעבירים למקרר למשך לילה.
  • 3. למחרת מבשלים את הקומפוסט עד לרתיחה, ומסירים מהאש.
  • 4. מצננים ושומרים במקרר, מכוסה היטב, עד להגשה.
  • 5. מכינים את המרנג: מקציפים את החלבונים עם הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב וחזק.
  • 6. מזלפים בעזרת צנתר רחב עיגולים בגודל של רינג קטן, בקוטר של 6-7 ס"מ, על נייר אפייה.
  • 7. בוזקים את תערובת האגוזים מלמעלה, ומכניסים לתנור, לאפייה של שעה וחצי, בחום של 90 מעלות.
  • 8. מרכיבים את הנה: מניחים מרנג על צלחת ההגשה, יוצקים מעליו כף גדושה קומפוט תותים, ומכסים בעוד עיגול מרנג.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully