וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה אפויה בשתי גרסאות

מתכון לעוגת גבינה אפויה - בן עמי ברטיני עם מתכון לעוגה אפויה קרמית וצחורה, בניחוח וניל. אפשר לבחור בין ציפוי גנאש שוקולד או שמנת חמוצה: כל אחת מהגרסאות נפלאה בדרכה

מתכון מאת: בן עמי ברטיני, מערכת וואלה

עוגת גבינה שמנת של בן עמי. אפיק גבאי
עוגת גבינה שמנת של בן עמי

מצרכים למתכון

  • לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
  • לקלתית:
  • 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 3 חלמונים
  • 50 גרם (¼ כוס) סוכר
  • 3 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
  • 175 גרם קמח (1/4 1 כוסות)
  • למלית:
  • 5 ביצים
  • 300 גרם (½1 כוסות) סוכר
  • 10 גרם (1 שקית) סוכר וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה 9% שומן
  • 40 גרם (4 כפות) קורנפלור
  • 40 גרם (4 כפות) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • בוחרים אחד משני הציפויים הבאים:
  • לציפוי גנאש שוקולד:
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
  • 75 גרם שוקולד מריר
  • או -
  • לציפוי שמנת חמוצה:
  • 400 מ"ל (2 גביעים) שמנת חמוצה
  • 65 גרם (1/3 כוס) סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים במספר פולסים קצרים חמאה, חלמונים, סוכר ואבקת אפייה, רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
  • 3. מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).
  • 4. מוציאים את הבצק ויוצרים כדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש יחד, מוסיפים מעט קמח. אם הבצק יבש ופירורי מדי, מוסיפים כף מים.
  • 5. משטחים את הבצק בידיים בתחתית התבנית. לא מעצבים שוליים.
  • 6. אופים כ-15 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
  • 7. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות. מקציפים במיקסר חלבונים וכוס מהסוכר, לקצף תפוח וכמעט יציב.
  • 8. מערבבים בקערה חלמונים עם יתרת הסוכר, סוכר וניל, גבינה, קורנפלור ואינסטנט פודינג.
  • 9. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה.
  • 10. מעבירים כ-1/3 מכמות הקצף לתערובת הגבינה, ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת הגבינה לקערת הקצף ומקפלים עד איחוד.
  • 11. יוצקים את המלית על הקלתית האפויה. אופים כ-35 דקות, עד שהעוגה זהובה למעלה וכמעט יציבה (רק מעט רוטטת. העוגה תתפח מאוד באפייה, ותרד קצת אחר כך). משאירים אותה להתקרר בתנור הכבוי, כשהדלת סגורה, כ-3 שעות.
  • 12. מכינים את הציפוי: אם מכינים את ציפוי גנאש השוקולד - מעבירים את העוגה האפויה למקרר ל-5-4 שעות נוספות. מחממים בסיר קטן שמנת מתוקה, עד לסף רתיחה. מוסיפים שוקולד מריר ומערבבים, עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה.
  • 13. יוצקים את הציפוי על העוגה הקרה. מעבירים למקרר לשעה, לשם התייצבות. שומרים במקרר עד 5 ימים (לאחסון ארוך יותר, אפשר גם להקפיא).
  • 14. אם מכינים את ציפוי השמנת החמוצה: מוציאים את העוגה מהתנור ומחממים אותו ל-180 מעלות. בידיים רטובות מעט מיישרים ומחליקים את פני העוגה, עד שהם אחידים וללא סדקים.
  • 15. מערבבים יחד שמנת חמוצה וסוכר. מורחים על פני העוגה האפויה ומחזירים לתנור, לאפייה של 10 דקות. מצננים.
  • 16. מעבירים למקרר להתייצבות, ללילה לפחות ועד יומיים. שומרים במקרר ומגישים קר. את העוגה הזאת לא ניתן להקפיא, כי ציפוי השמנת ייסדק בהפשרה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully